Ötvös Tibor

Total War: Warhammer előzetes

Gyönyörű lesz a Total War: Warhammer, mely szerencsére hozza a sorozatban megszokott játékmenetet.

A The Creative Assembly legutóbb az Alien: Isolation-nal mindenkinek bebizonyította, hogy nem csak a stratégia műfajában tud kiemelkedőt alkotni. Azonban következő címük ismét visszatér a Total War világába... igaz, teljesen másképpen. Ezúttal nem történelmi eseményeket és korszakokat ismerhetünk meg, hanem az ismét a játékvilágban magára találó Warhammer univerzumba léphetünk be.

Az E3-on kint volt a projekt, melyről elsőre azt szögezhetjük le, hogy a Total War: Warhammer egyszerűen gyönyörű. A bemutatott változatban minden parádésan festett, a karakterek az utolsó szegecsig ki vannak dolgozva és a környezet is remek. Már persze Warhammer-szinten, hiszen az egész világ az orkok és emberek közötti háború nyomait viseli magán.



A két oldal közül választhatjuk ki a számunkra legszimpatikusabbat és indulhat is a megszokott játékmenet. Az egységek elég változatosak mindkét félnél. Az orkok és az emberek is kapnak egy alap gyalogos egységet, melyek a leggyengébbek. Utánuk következnek a lovasok, akik farkasokon vagy medvéken indulnak csatába. A tábornokok repülő griffmadarakon vagy sárkányokon szállnak, képesek felkapni az ellenfél egységeit és a magasból a többiekre dobni őket.

Az orkok oldalán azonban kapunk még hatalmas és szinte elpusztíthatatlan egységeket, mint például a trollok, akik óriás fegyvereikkel komoly károkat tudnak okozni, ugyanakkor nagyon lassúak. És ott van még az igen egyedi katapult, mellyel saját egységeiket lövik át az ellenfél oldalára. A Warhammer nem létezhet mágia nélkül és természetesen kapunk sámánokat és varázslókat is, akik képesek egyetlen mondattal teljes szakaszokat eltüntetni.

A Total War: Warhammer sajnos még nem kapott megjelenési dátumot de az biztos, hogy az adott év egyik legjobb PC-s alkotását köszönthetjük majd személyében.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • Whysper #2
    1 total war-t sem vettem meg ,de ezt megfogom mert Warhammer-t imádom
  • Nos #1
    "biztos, hogy az adott év egyik legjobb PC-s alkotását köszönthetjük majd személyében"
    Mert ugye total war jatekban meg soha nem csalodtun :) Olyan meg nem volt, hogy valami jatszhatatlan betat kaptunk az elejen. De legyen a cikkironak igaza.