Ötvös Tibor

Star Wars Battlefront előzetes


A DiCE-szal van az Erő, a Star Wars Battlefront minden szempontból megfelel a rajongók elvárásainak.

Azt talán felesleges vitatni (a YouTube nézettségi adatokat tekintve), hogy az E3-as show legjobban várt alkotása a Star Wars Battlefront volt, mely szerencsére nem csak különböző trailerek formájában volt jelen, hanem játszható demóként is. A bemutatott verzióban a Birodalom és a Lázadók seregei csaptak össze a Hoth-bolygó jeges felszínén és már ettől megőrült minden rajongó.

A Battlefront alatt a sokak szemében kimondottan rossznak mondott Frostbite grafikus motor duruzsol, ám véleményem szerint az engine remekül teljesít. A bemutatott változatban a bolygó nagyon jól néz ki, a környezet minden rajongónak ismerős lehet és persze a játékmenet is folyamatos. Amit azonban hiányoltam az a korábban megpedzegetett lehetőség, hogy egy gyalogos harcossal egy X-szárnyúba pattanva kimehetünk egész az űrbe és ott folytathatjuk a csatát.


Ennek ellenére nem panaszkodhatunk: a Hoth-bolygón zajlott harc nagyon hangulatos és látványos. A Birodalom célja, hogy elpusztítsa a Lázadók energiaforrásait, míg fordítva épp a védelem a lényeg. A játék elején választhatunk melyik oldalra állunk és azt is, hogy milyen harcossal indulunk a bevetésre.

Minden egyes csata után tapasztalati pontokat szerzünk, melyeket természetesen fel is használhatunk. Visszatérnek azonban a korábbi részekben megismert hősök, így Luke Skywalker vagy Darth Vader is az irányításunk alá kerülhet. Azonban nem sebezhetetlenek, hiszen a demóban egyetlen jól irányzott lövéssel tehettük ártalmatlanná az Erő birtokosait.

Összességében nehéz írni elfogultság nélkül a Battlefrontról, hiszen valóban remekül adja vissza a Messzi, messzi Galaxis rajongói számára kedvenc univerzumukat, ám az is tény, hogy másnak nem is szól a játék. De ez nem gond, hiszen ha egy remek alkotást kapunk 2015-ben, akkor is több millió játékosnak kedveznek ezzel.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • bakvarnyu #8
    Már a BF3 meg a BC2 is egy fos volt. Ez a Star warsos viszont jónak igérkezik.
  • Gauge #7
    Remélem, hogy jó lesz a játék, mert eléggé tele van a tökön az EA/DICE párossal. Undorító volt, amit BF4-gyel is csináltak - sikerült egy COD-szerű játékot csinálni a BF3-ból. Csak óvatosan az előrendelésekkel.
  • Sir Cryalot #6
    Nem a fröstbite-al van a gond, hanem hogy a fröstbite-os új mass effect címhez pl. be van ígérve hogy űrhajóval le lehet szállni bolygóra, de úgy, hogy nincs megtörve a folytonosság az űr és a felszín közt, addig itt meglehetősen szerény játékmódokra lehet számítani, természetesen teljes (plusz kiegészítős!) árért, és képesek voltak a gears of war által ihletett "HORDA" módot implementálni coop-hoz, besurranó jellegű küldetés helyett, miközben "HORDA" mód egy high-tech ellenféllel elég durván OXYMORON és ARCULCSAPÁS a javából, úgyis majd az eye-candy meg a hype eladja, el lehet kényelmesedni amennyire csak a svédektől tellik,majd a munka után beül a Völvö-be és berak valami jó country zenét, másnap meg megy megint melóba, showbusinesst fejleszteni játék helyett.
  • dartois83 #5
    Nekem mondjuk eléggé bejött a trailer, jópár éve nem játszom már semmivel, de valószínűleg leülnék elé, ha lenne PC-re és lenne olyan PC-m. Mindenesetre azzal egyetértek, hogy már nagyon jó lehetne a régi X-Wing/TIE Fighter vonalat feléleszteni. Egyáltalán, a komolyabb szimulátorokat, nem csak arcade-ot.
  • Sheltem #4
    Na igen. Mondjuk nem tudom agyatlan e, de nekem elég a cs:go / border2. Nem vágyom új fpsre. Ha meg star wars hiányérzetem lenne sokkal jobban örülnék egy xwing szerű játéknak mai színvonalon (mint az xwing alliance volt).
    Ettől függetlenül biztos nagy tömegeket elcsábít ez a játék.
  • Zombee #3
    Ezek a díjak rég nem számítanak már. A BF4 nem csúnya, de hiába, ha az elején az is szar volt.

    Amúgy én, mint rajongó, elhatárolódok ettől a játéktól. A filmeket a sztorijáért is szeretem, erre jön egy agyatlan lövölde, egy Star Wars témájú DLC a Battlefield 4-hez.
  • Sheltem #2
    De legalábbis mindenképpen a legjobb motorok közé tartozik ami csomó díjat is nyert(erre határozottan emlékszem).
  • Sheltem #1
    *Pesszimizmus On*
    "A DiCE-szal van az Erő, a Star Wars Battlefront minden szempontból megfelel a rajongók elvárásainak."

    Ezt megjelenés előtt te már tudod? Asztamindenit! Privátban kérlek írd meg a lottó 5 ös számait nekem(de csak nekem).

    szerk.: vajon nem az lesz mint bf4 nél, hogy el kell telnie több mint egy évnek mire játszható lesz..? Biztos, hogy nem lesz első napos vétel. A Dice már "bizonyított" ugyanis...

    "A Battlefront alatt a sokak szemében kimondottan rossznak mondott Frostbite grafikus motor "
    Namost akkor nekem szedni kell valami emlékezést elősegítő bogyót vagy nem tudom (38 évesen?) de én úgy emlékszem, hogy a Frostbite(2 vagy 3) a legmodernebb grafikus motor..
    *Pesszimizmus Off*
    Utoljára szerkesztette: Sheltem, 2015.06.24. 08:55:40