Ötvös Tibor

Elcsúnyult a GTA 5

Nem sikerült a frissítés, a GTA 5 grafikailag jelentősen romlott.

A Rockstar eddig nem nagyon hibázott (bár a GTA 4 PC-s portjának indulása azért komoly kihívásokat okozott a vásárlóknak), ám most valamiért egész ostoba dolgot műveltek. A GTA 5 1.08-as frissítése, mely a napokban jelent meg PS4-re és Xbox One-ra és láthatóan romlott a grafikai megjelenítés. A csapat sűrű bocsánatkérések közepette gyorsan kiadta az 1.09-es változatot, ám a régi állapotot ez sem hozta vissza.

A Digital Foundry kimutatása legalábbis ezt tükrözi a számunkra. Feltehetően nem lesz már 1.1-es frissítés (vagy lesz, de feltehetően a grafikával már nem foglalkoznak majd) így aki megteheti és konzolokon játszik a programmal, az ne tegye fel az 1.08-at.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • cateran #6
    "Issues with Graphical Quality in GTAV for Xbox One and PS4 after Title Update 1.08

    Rockstar_logo
    Rockstar Games
    Last Thursday at 19:35
    Question: After updating to Title Update 1.08 on PS4 and Xbox One, there appears to be a deterioration of graphical quality. Is Rockstar investigating this issue?

    Answer: We are aware of some graphical issues on the Xbox One and PS4 versions of GTAV after the most recent Title Update, and we are investigating a fix now. If you would like to receive an automatic email notification as soon as there is more information, please log into the Support Site and click Subscribe at the top of this page."

    https://support.rockstargames.com/hc/en-us/articles/205228687

    Szoval 1000% hogy volt gubi....

    edit:"That fix appeared to arrive shortly thereafter in the form of patch 1.09, and according to the "ElAnalistaDeBits"- creator of the original YouTube vid - collision physics and deformation, along with the distance pop-in had been resolved, but parallax occlusion mapping and texture filtering were still borked. And that's where we come in. It's been a while since we looked at GTA 5, but we archive as much of our work as we can, and we still retain our launch day assets based on version 1.02 - the day one patch. You never know when they'll come in handy."
    Utoljára szerkesztette: cateran, 2015.04.01. 19:40:23
  • herlius #5
    Az ütközéseken kívül én nem látok túl nagy különbséget, ráadásul a felvételek sem minden esetben azonos szögből vannak felvéve. Az 1.08-nál ráadásul mintha a növényzet élőbb hatást keltene, mint a korábbi verziónál.
  • Archenemy #4
    Az a durva, hogy még ha hibás is logikailag egy mondat, akkor is lehet kb. érteni, hogy mit akart mondani, aki leírta.

    Te is értetted az előző mondatot, holott az van benne, hogy "mit akart MONDANI, aki LEÍRTA", pedig ez se logikus.
  • Ragnaar #3
    Hát nem értem miért kellett lebutítani a parallax mappingot, már Crysis/Crysis2-ben is annó egyik fő dx10 feature volt, meg általánban miért kell megjavítani azt ami amúgy működik...
    Utoljára szerkesztette: Ragnaar, 2015.03.31. 12:27:16
  • vision5 #2
    Engem a levegőben lebegő autók jobban zavarnak (repülés nézetnél).
  • bakvarnyu #1
    Ez a mondat mi? Az aki leírta érti ?
    "A GTA 5 1.08-as frissítése, mely a napokban jelent meg PS4-re és Xbox One-ra és láthatóan romlott a grafikai megjelenítés."