Ötvös Tibor

Rasszisták a GTA 5 rendőrei?

Érdekes kísérletet hajtottak végre a GTA 5 világában.

A Rockstar Games a lehető legnagyobb élethűségre törekedett a Grand Theft Auto 5 fejlesztésekor és ez nem csak a környezetben mutatkozik meg. A The Game Theorists nevet viselő YouTube felhasználó ugyanis kíváncsi volt, mennyire rasszisták a rendőrök (ez főleg az Amerikában kitört rendőri hibák miatt merült fel) és le is tesztelte gyorsan. Ez pedig a következőképpen zajlott.

A három karakter, Franklin, Michael és Trevor három különböző rendőrállomásra ment el teljesen semleges ruhákban, a nap különböző szakaszaiban. Tehát egy karakter egy állomáson 5 alkalommal járt, majd 5 alkalommal fegyverrel a kezében sétált el ugyanezen rendőrök mellett, végül autóval állt oda és csak dudált egyet. A reakciók érdekesek voltak, minden karakternénél más lett az eredmény. A tesztet a videóban lehet megtekinteni.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • Tetsuo #9
    LOL Te nem vagy százas. Ennyi erővel azt is mondhattad volna, hogy mákostészta! :-D
  • Paddy #8
    Kiket is gyűlölök én a hozzászólásomban? Esetleg nem látod az idézőjelet? Az idézőjelbe rakott mondatok miért nem igazak? Ezek után biztos, hogy én puffantam a ló túloldalán?
    Ha már a gyűlöletnél tartunk az ugyan olyan szíve joga mindenkinek, mint az elfogadás.
  • dartois83 #7
    Nekem a tesztről a Rambo First Blood jutott eszembe. Ott is azért packázott vele a helyi sheriff, mert veterán csavargó volt. Akkor még nem tudta, kivel szórakozik...
  • Zero001 #6
    Mondjuk ezt így senki nem állítja, de gyűlölj csak izomból, kell az ellenségkép meg a feszültséglevezetés. Mondjuk nagyot csattantál a ló túloldalán, PONTOSAN ugyanúgy, mint azok, akiket kritizálsz.

    Társadalmi probléma ez, MINDKÉT oldal hibás benne. A megoldás viszont nem rendészeti, az csak kordában tart, amíg valami tényleges megoldás nem érkezik.
  • Tetsuo #5
    Már az rasszizmus, ha elvárjuk a feketéktől is azt, amit a fehérektől.
  • Paddy #4
    "rendőri hibák miatt merült fel"---> ez komoly? Nézzük már meg kicsit "ojjektívebben" az ok és okozat viszonyt. Szinte már sci-fibe illik az a marhaság, amit a fehér ember koponyájába sulykolnak nap nap után: "Rasszizmus van a világon, mert a gonosz fehér ember üldözi a csóró feketéket. A feketékben pedig nincs előítélet, ők békések, elfogadóak és integrációra/együttműködésre készek. Legyen bűntudatod, mert a rasszizmus ott van a filmekben, könyvekben, játékokban és a levegőben. Ez pedig mind a te hibád!"

    Holnap vagy holnap után mi lesz az éppen aktuális rasszizmus a filmek vagy játékok világában? Komolyan ez hiányzik a gamereknek? Nehezen hiszem...
  • Serutekin #3
    Ők akartak feketéket, egyék is meg :) Remélem eljön az az idő, hogy a rasszista dumát prédikáló bölcsészek egyszer még az aluljárókba fognak koldulni.
  • Ender Wiggin #2
    Az elmúlt 5 évben 253 rendőrt lőttek le az USÁban.
  • wwenigma #1
    Amerikai rendori hibak? Amikor lelövi az életére törő feketét? Valóban rasszisták...