Ötvös Tibor

Névváltoztatásra kér a Bethesda egy Fallout-játék készítőit

Új címet kell hogy találjon alkotásának az Xreal csapata, mely eddig a Fortress Fallout nevet viselte.

A független fejlesztők sorsa nem könnyű főleg, ha egy nagyobb kiadóval kerül szembe. Ezt most az Xreal csapata is megtapasztalja. A társaság Fortress Fallout címmel készített egy alkotást mobilokra, melyet azonban már nem találunk meg többé. A Bethesda és ezáltal a ZeniMax rendelkezik ugyanis a Fallout-jogokkal és nem tetszik neki, hogy "engedély nélkül" használják ezt a szót.

Így kapott is egy szépen megfogalmazott levelet a cégtől, melyben "megkérik" a srácokat, hogy mellőzzék a címben a Fallout-szó használatát. Éppen ezért az Xreal a játékosokhoz fordul és a segítségüket kérik egy új cím kiötlésében. Jelen pillanatban a Forstress Outfall vezet.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • Cat #10
    A WinCommander fájlkezelő a Microsoft pere miatt váltott Total Commander névre.
  • csibra #9
    Végül is a Bethesda megmentette a világot, hiszen amikor Putyin meg Obama kilövik egymásra az atomot, a bombáknak sem lesz joga kihullást csinálni, így csak közvetlenül a robbanások helyén marad vissza sugárzás. :)
  • Zombee #8
    Szerintem már a Fortress Fallout is tökéletesen elég.
  • Evoluti0N #7
    Ha jól emlékszem, akkor a Candy Crush Saga fejlesztői maga a Saga szót akarták levédetni, ami ugyanolyan nevetséges. Perre is akartak menni a Saga nevű játék fejlesztőivel, de végül nem lett belőle semmi.
  • Macropus Rufus #6
    régen volt egy per az ms ellen mert a windows szót le akarta védeni mint a termék név. A bíróság nem engedélyezte, mert indoklása szerint, létező szót nem lehet levédeni. Ezért lett a levédett név Microsoft Windows (tm) és nem csak Windows(tm).
    Szóval lehet innen védekezve, megoldhatól lenne, hogy a játék levédett neve Xreal Fortress Fallout(tm)
    és ebben az esetben (hivatkozva az MS elvesztett perére) a Bethesda nem sokat tehet.
  • Archenemy #5
    Hát a nagy kiadók valahogy így szeretnék, lásd pl. a "Scrolls" per (Elder scrolls), vagy hogy a "Candy" szót le akarták védetni.
  • Methodix81 #4
    Ez egy vicc, hogy a Fallout szót nem lehet használni.
    Akkor ha én csinálok egy almaszedős játékot, és levédem az "Alma" szót, akkor mostantól azt nem lehet használni?
  • Zombee #3
    Azért ebben az esetben a leállítás elég nehéz lett volna, mivel a játéknak az égvilágon semmi köze a Fallout szériához, a cikk címében is félrevezető a Fallout játék, mivel ez nem egy Fallout játék, hanem egy játék, aminek a címében szerepel ez a szó.
  • Etinger #2
    Szerintem ezzel nincs probléma. A gond azzal van amikor ugyanez a kiadó leállítja a játékfejlesztését, mondvacsinált indokokkal. A névhasználat más. Még ha pénzt se kap belőle, azért azt védeni kell, hogy mi jöhet ki ezzel a névvel.
  • amitakartok #1
    Egy pillanatra azt hittem, már megint a "fogyasztók összekeverhetik a miénkkel" meséről van szó...