Ötvös Tibor

The Wolf Among Us - lezárult az első évad

Véget ért a The Wolf Among Us első évada és őszintén megmondva már most hiányzik Bigby és csapata.

A TellTale Games igen merészt húzott, mikor a méltán népszerű és számos díjat besöprő The Walking Dead első évadának befejezte után nem kezdte el azonnal a másodikat, hanem helyette egy kevésbé ismert képregénysorozatot dolgoztak fel. Ez lett a The Wolf Among Us, melynek utolsó része pár napja jelent meg és ezzel le is zárult az első nyomozásunk.

Az első fejezet után két kritikánk is megjelent a programról, ám azóta csendesek voltunk a sorozat kapcsán. Ennek oka, hogy a TellTale Games epizodikus alkotásait sokkal célszerűbb egyben bemutatni főleg, hogy hamarosan úgyis elérhető lesz egy csomagban, fizikai adathordozón (azaz lemezen) is a teljes évad.



Aki esetleg azért nem vágott bele Bigby kalandjába, mert nem ismeri a Fables képregényeket az azonnal telepítse fel a részeket, hiszen egyáltalán nem fontos ismerni az előzményeket (ráadásul rögtön az elején kapunk egy "csecse" kis összefoglalót is). Tömören: a legismertebb meseszereplőknek el kellett hagyni a saját világukat és így kerültek New York Fabletown nevet kapott negyedébe. Itt a legtöbben emberi alakot öltve élik a mindennapjaikat, a rendért pedig a Farkas (Big Bad Wolf), becenevén Bigby a felelős.

A megszokottságba nagy változást hoz, mikor kiderül: egy gyilkos garázdálkodik a környéken és ezt már a seriff sem hagyhatja annyiban (főleg, mivel titkos szerelme, Hófehérke is jelentős szerepet kap a dologban). Nagyjából ennyi az első fejezet, a Faith története és ezt az alaphelyzetet viszik tovább a fejlesztők még négy fejezeten keresztül.

A részletekre nem érdemes kitérni, hiszen aki még nem játszott a programmal, az mindenképpen vigye végig a saját döntései alapján... megéri. A The Wolf Among Us ugyanis messze jobb mind hangulatában mind pedig a történetében, mint a The Walking Dead második szezonja. Bár az első két részben viszonylag kevés az akció, utána nagyon beindul a dolog: Bigby egyre többször változik át valódi alakjába és a végén még ennél is tovább megy. Igazi vérfürdő és hatalmas csaták várnak ránk.



Ami azonban fontosabb, hogy a sztori folyamatosan alakul. Egy egyszerű gyilkosságból egy hatalmas összeesküvés képe bontakozik ki, majd szerencsére visszafogják magukat a készítők és a szálakat felgöngyölítve egyre több lesz a gyanúsított, akik fura viselkedésükkel hívják fel magukra a figyelmünket... a végén azonban minden letisztul és megismerjük a teljes történést.

Grafikailag a The Wolf Among Us a nagyon hangulatos képregényes megoldást alkalmazza, ami nagyon passzol a játékhoz. A szereplők is remekül vannak kidolgozva, az átalakulásaik alkalmával megláthatjuk valódi énjük egy részét (lásd a Szörnyeteg példáját), végül pedig a zenék is nagyon jól illeszkednek a játék környezetébe. Egy szó mint száz, a The Wolf Among Us egy erős kezdés és egy gyengébben sikerült második fejezet után beerősített és az utóbbi évek egyik legjobb kalandját nyújtotta.

Negatívum, hogy a befejezés elég érdekesen alakult és aki hatalmas összecsapásra vár a fő gonosszal, az csalódhat. Egy párbeszéd-sorozattal tudjuk legyőzni őt, majd utána felvezetik számunkra a második évadot. Mert a befejezésből egyértelműen kiderül, hogy bizony visszatér még Bigby és ennek mi csak örülünk.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!