Ötvös Tibor

Magyarázat a Titanfall 48 GB-os telepítésére

Richard Baker, a Respawn Entertainment egyik vezetője szerint a PC-s Titanfall a hanganyagok miatt telepít 48 GB-ot.

Elég sokan csodálkoztak, mikor kiderült, hogy bár a Titanfall Xbox One változata csak 17 GB-ot telepít fel a konzol merevlemezére (a legújabb hírek szerint azt viszont rendkívül lassan), addig a PC-s port összesen 48 GB körüli adatot másol fel a HDD-re. A mindössze két órás szóló kampányt tekintve ez elég soknak tűnik, ám ma Richard Baker magyarázatot adott a dologra.

"Renegeteg audio-anyag van, melyeket vagy letöltjük a gépre vagy feltelepítjük, hogy aztán ott csomagolja ki a program. Megoldhattuk volna ezt magáról a lemezről is, ám attól féltünk, hogy a minimális konfigurációkon (2 magos processzorral) egy mag csak ezzel foglalkozna és nagyon akadozna a játék."

Az erősebb gépeken nem lenne gond, de a Respawn Entertainment szerint gondolni kell mindenkire és ezt igazából csak egyszer kell feltelepíteni. A Titanfall 14-én jelenik meg.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • Zombee #6
    Ennyi hangra nem is jut idő... :)
    Ez akkor is sok, ha tömörítetlen wav, vagy 7.1-es DTS, hiszen a zenéken kívül más hang nem hosszú, 1-1 fegyver hangja, robbanás nem foglal sokat.
  • Macropus Rufus #5
    túlképpen megmagyarázta, hogy nem igazán érteken a kód optimalizáláshoz.
    17Gb megy fel az XBox-ra. Tehát a fentmaradó 31Gb-nyi hanganyagot folyamatosan a lemezről tőltögeti a gép, és ez nem lassít semit...

    Ezt régen - amikor még tudtak progrmaozni - úgyoldották meg, hogy minimal/medium/full install lehetőségek voltak. A minimál = 17Gb a gépre a többi a lemezről. A full = 48Gb fel a gépre.

    Régen játszottam már szgéppel (öregszem már :) ), de úgy látom a programozás kissé visszafele fejlődik...
  • Meridian #4
    letöltéskor enneka fele a mérete. De mijaz hogy a kitömörített hanganyag miatt kell ennyi hely? Talán a tömörítetetlen *.wav formátumban vannak a file-ok?
    Meg az is mijazhogy a hangok kitömörítése nagyon leterhelné a 2magos cpu-kat... a hang kitömörítése ma már lófasz erőforrásigényű.
    Mégha H264 codekes fullHD videókról beszélnénk, akkor még jogos is lehetne ez a felállás, na de egy szimpla mp3 az semmi.
  • e98ff #3
    Egyáltalán minek raktak bele szóló kampányt? Vagy a tutorialt nevezték el ennek? :)
  • duke #2
    48 giga egy program ? Ezek nem normalisak, arra nem gondolnak, hogy egy ilyet le is kell tolteni, valahonan. :)
  • Tetsuo #1
    Kétórás szóló kampány?!