Ötvös Tibor

Az első Tales from the Borderlands részletek

A Borderlands 2 után játszódik majd a Telltale Games alkotása, melyben két főszereplőt is kapunk.

A Telltale Games elég elfoglalt mostanában, így a már futó sorozataik aktuális epizódjai is folyamatosan csúsznak. A The Wolf Among Us és a The Walking Dead mellett ugyanis készül a Trónok harca alkotásuk, illetve a hivatalosan a Tales from the Borderlands: A Telltale Games Series kaland is. Most utóbbiról árult el pár részletet a csapat.

A legfontosabb, hogy a program a Borderlands 2 eseményei után veszi fel a fonalat és Pandorán játszódik majd. Két hőst is kapunk, ám egyikük sem az a kimondott katona. Fiona mindig elegánsan öltözik és kimérten, művészhez illően áll a dolgokhoz, míg a kibernetikus képességekkel rendelkező Rhys ennél jóval lazább.

A sztori azonban már eleve egy nagy csavarral indul. A játékban ugyanis sosem azt játsszuk le, ami történt hanem ami történhetett. Ennek oka, hogy a jövőben élő karakterek emlékeznek vissza bizonyos történésekre és mindketten másképpen élik meg azt, így sosem tudhatjuk, hogy valójában mi is történt.



A játékmenet nagyban hasonlít majd a The Walking Dead szériáéhoz, ám természetesen lesznek majd egyesi megoldások is (mint például a The Wolf Among Us-ban, ahol a nyomozás kapta a kiemelt figyelmet, nem pedig az akciók). A Telltale Games alkotásaiban szinte már megszokott, hogy szinte mindig választás elé kerülünk és néha két rossz közül a kevésbé borzasztó mellé kell letenni a voksunkat. A Borderlands világában azonban a két extrém kívánatos esemény közül kell megtalálnunk a jobbat. Hogy ez mit jelent, azt még csak a csapat tudja.

A Tales from the Borderlands nem szakít a franchise humoros vonalával sem, ugyanakkor maga a játékmenet számos akciót tartalmaz majd. A készítők ugyan több részletet nem árultak el, de mivel mindkét hős egyedi képességekkel bír majd (Fiona hipnotikus beszéddel kábít el mindenkit, Rhys pedig képes robotkarjaival bármilyen elektronikus rendszert feltörni), így a harcok kellően változatosnak tűnek. Ráadásul az egész úgy épül fel, mint a The Wolf Among Us, azaz próbálnak majd folyamatos újdonságokkal szolgálni a történetben, hogy ne érezzük azt, mindig visszatérünk egy-egy helyszínre.

A Tales from the Borderlands: A Telltale Games Series még nem rendelkezik megjelenési dátummal, de ha tippelni kellene, azt mondanám, hogy először befejezik a most futó szériákat és utána indul útjára az első évad.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!