Ötvös Tibor

Még mindig jól néz ki a Murdered: Soul Suspect

Továbbra is úgy tűnik, hogy az év egyik sleeper hitje lehet a Murdered: Soul Suspect.

A Square Enix alkotásával már számos alkalommal foglalkoztunk, a Murdered: Soul Suspect ugyanis egy nagyon izgalmas kis kalandnak tűnik. Most pedig ismét visszatérünk eme szellemvilágba, hiszen a kiadó végre elárulta a hivatalos megjelenési dátumát a programnak, másrészt pedig újabb információkat tudhattunk meg róla.

A Murdered: Soul Suspect elsőre igen egyedi sztorival bír, hiszen a főszereplő, Ronan O'Connor saját halálának körülményeit kénytelen kivizsgálni és végül megtalálni azt az illetőt, aki végzett vele. Azonban kicsit jobban belemerülve a témába felbukkan Shu Takumi neve, aki ezt a témát már ellőtte a Ghost Trick: Phantom Detective berkeiben.

Ennek ellenére a Murdered: Soul Suspect szinte minden elemében eltér Takumi alkotásától és ízig-vérig nyugati játék lesz. A külsővel korábban sem volt gond, ám most, hogy az Airtight Games bejelentette az új generációs gépekre is a programot még szebb lett. A fejlesztési munkálatokat készítő csapat egyébként eddig nem rendelkezett túl sikeres programokkal, hiszen sem a Dark Void sem pedig a Quantum Conundrum nem robbantott bankot.



A főhős, Ronan egyébként ír gyökerekkel rendelkezik, ami a játék során a beszólásaiban és a keményfejűségében jelenik meg majd a legjobban. A sztori során fontos szerepet kapnak majd a tetoválásaink, melyek a korábbi életünk bizonyos pillanatainak újraélésekor jelenik meg. Hogy tiszta legyen, íme pár példa. Egy tetoválás megjelenik akkor, mikor meghalunk, hiszen ott véget ért igazából minden és ez egy fontos pont a számunkra.

Egy megjelenik a testünkön - egy rózsa -, mikor meglátjuk egykori feleségünket és újraéljük pár pillanatát a szerelmünknek. Azonban ezen jelek változnak is majd, így mutatva számunkra, hogy most éppen hol van a gond. A rózsa például idővel elfeketedik, ami azt jelenti: Julia bajban van, talán már meg is halt. A képeken is jól látható, hogy Ronan halálát hét lövés okozta és ezen "lukak" végig meg is maradnak rajtunk. Ennek fontos szerepe nem lesz, inkább csak a szemünknek okoz majd érdekes élményt.



Maga a játékmenet egyébként az L.A. Noire nyomozós jeleneteit tekinti alapjának, így minden helyszínen érdemes alaposan körülnézni, a helyszínelő rendőrök vagy szemtanúk testébe bújni és felidézni az emlékeiket vagy a nyomozás eddigi eredményeit. Azonban itt is fontos az időzítés, hiszen ha nem érünk időben bizonyos helyekre vagy nem rakjuk össze a nyomokat, akkor lekéshetünk egy fontos momentumról is és vakvágányra futhat a nyomozás.

Szóval továbbra is nagyon várjuk a Murdered: Soul Suspect megjelenését, mely a hivatalos bejelentés alapján Európában június 7-től lesz majd elérhető.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!