Ötvös Tibor

"Az Alien: Isolation az első filmet veszi alapul"

Az idei évben végre talán kapunk egy igazi Alien-játékot, ami rá is fér már a rajongókra annyi rossz próbálkozás után.

A legjobb pedig a The Creative Assembly projektében, hogy valóban az első Ridley Scott filmhez nyúl vissza vagyis nem golyófogónak használja a programban felbukkanó egyetlen Xenomorphot. "Az elmúlt éveken megjelent Alien játékok mind James Cameron második filmjét vették alapul, ami egy űrbe helyezett Vietnamként is értelmezhető" - árulta el Alistair Hope, a játék kreatív vezetője. "Mi azonban az első film rajongói vagyunk. Majd, miután a Sega megszerezte az Alien licenszet megláttuk a lehetőséget."

"Szóval páran összedobtunk nagyjából hat hét alatt egy technológiai demót. Ebben meg akartuk mutatni, hogy mit is szeretnénk megalkotni. Ám ebből igazi kult lett itt nálunk, főleg mikor az Alien lemászik a játékos el. Akinek megmutattuk, mindenkinek tetszett... A Xenomorph használja a képességeit és keresi az embereket, meghallja a mozgásainkat és azonnal reagál rájuk. Minden esetben másként teszi ezt."

Az Alien: Isolation év végén jelenik meg.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • leeezy #3
    Volt már egy ilyen Alien játék... semmi akció, csak megoldani feladatokat, egyedül, a kongó folyosókon... közben hangok, zene... és ha elcseszted, vagy lejárt az idő, megjelent egy idegen és... játszd újra Sam :)
    Baszottjó volt!
  • NEXUS6 #2
    Én nem írnám le. Ma már viszonylag színes a játékos közönség, 9-99 évesig. Ha jól fogják meg az ásó nyelét és egy hasonló kult-alkotást hoznak össze, mint az első rész volt, akkor akár milliós eladás, és törvényszerű folytatás is lehet.

    Gyakorlatilag egy Thief-szerű lopakodós játékot kell csinálni, teleszórni a padlót pattogatott kukival, meg egyéb csapdákkal, fokozatos fejlődés az eszközökben, ami eltérő taktikát kíván (lángszóró rulez), váltogatni az időre menő, és nyugisabb keresgélős pályákat és ezek megfelelő arányával bomba alkotás lehet. Ja és kell egy értelmes sztori is, úgy éftem a Prométeusznál mindenképp értelmesebb.
  • Krucifix088 #1
    Egészen biztos,hogy nem lesz kasszasiker.Talán egész jó lesz a maga stílusában (túlélőhorror?),de a mérsékelt bevételek miatt nem várható majd folytatás.