Ötvös Tibor

A kiadók fizetnek a Youtube pozitív videóiért?

Botrányt kavart a Microsoft és a Machinima között kötött megállapodás.

A redmondi cég egy nyilvánosságra került dokumentum szerint ezer kattintásonként 3 dollárt fizetett minden olyan, a Machinimával kapcsolatban álló YouTube felhasználónak, aki pozitív színben tüntette fel az Xbox One-t. A feltételek között szerepelt, hogy tilos negatív értelemben megemlíteni a Microsoft vagy a konzol nevét, legalább 30 másodpercnyi gameplay elemet kell tartalmaznia és a címkék között szerepeltetni kell az XB1M13-at is.

Azt sem szabadott természetesen elárulni, hogy mindezt térítés ellenében teszik. A legnagyobb összeg, amit egy felhasználónak kifizettek 3.750 dollár volt. Az "akció" január 16-án lejárt és a balhé kirobbanása után a két cég egy közös közleményben próbálták megvédeni magukat. A hivatalos indoklás szerint ez egy egyszerű marketing-hadjárat volt és mint ilyen, nem ismeretlen az üzleti világban.

Ezt egyébként ma délelőtt meg is erősítette egy másik kiadó, az Electronic Arts, akivel kapcsolatban szintén napvilágot láttak érdekes dokumentumok. Ezekből az derül ki, hogy az EA is fizetett a YouTube videókért, ám közleményük szerint ők is teljesen normális eljárásnak titulálják mindezt.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • endrev #1
    Mr. Badass jó viccet csinált belőle. :D http://www.youtube.com/watch?v=zP26cdu6CnM