Ötvös Tibor

2013 legrosszabb PC-s játékai

Közeledik az év vége és mivel PC-re decemberben mindössze kettő darab játék jelenik meg, így talán nem korai átnézni, melyek voltak az eddigi legrosszabb alkotások.

Az összeállítást a Metacritic kritikai összesítései alapján készítettük és ezen a legrosszabb legjobbja a DnS Development túlélő-horrornak nevezett alkotása, a Primal Fears. A program még januárban jelent meg és összesen 6 kritika készült belőle, mindegyik alaposan lehúzta a végterméket. A 39 százalékos átlag azonban még így is a tizedik helyre volt elég. Egyel alatta helyezkedik el az általunk sem az egekbe magasztalt The Walking Dead: Survival Instinct, ami 12 kritikus szerint is pocsék lett, míg egy darab azt gondolta, hogy közepes.

Az Orion: Dino Horde (vagy Dino Beatdown) szintén nem tartozott a szórakoztatóbb alkotások közé, pedig nagyon ígéretesnek tűnt a jetpakkel felturbózott akciójáték, melyben dinoszauruszokkal kellett harcolnunk. 8 kritika alapján 36 százalékos átlagot kapott. Szintén sokat ígért a Takedown: Red Sabre, melyről a Red Sabre azt állította, hogy a Rainbow Six és a SWAT által kitaposott ösvényen halad. Realisztikus fegyvermodellek, csapat alapú játékmenet és lassú, megtervezett harcok jellemezték, ami valóban jól hangzik, ám a 32 százalékos átlag alapján nem sikerült ezt megvalósítani.


Szintén 32-es átlagot kapott a Dracula 4: Shadow of the Dragon, mely a korábban szebb napokat is megélt kalandjáték legújabb része volt. Egyetlen érdekesség a programmal kapcsolatban - legalábbis a számunkra -, hogy Magyarországon játszódik. A Legends of Dawn 29 százalékos átlaggal az ötödik az idei listán. Az akció-RPG-nek nevezett programról a kritikák meglepően elismerően nyilatkoztak, ám sajnos a sok hiba és hiányosság miatt végül mindenhol alacsony pontokat kapott.

A Szellemzsaruk nem csak a mozikban volt hatalmas bukás, a játékvilág sem fogadta be a programot. A R.I.P.D. The Game 26-os átlaggal megérdemelten szerepel a felsorolásban, a végeredményről mi inkább be sem számoltunk, volt szerencsére jobb játék is amiről írhattunk. Ezzel el is értünk a dobogóhoz. A harmadik helyen a Citadels nevet kapott valós idejű stratégia áll, melyben Artúr király és Morgana csatáit játszhattuk le. Többet nem is érdemes beszélni róla, 20-as átlaggal bír.


Az ezüstérmet a Realms of Arkania: Blade of Destiny kapta, mely a '90-es évek egyik legsikeresebb német RPG-jének a remakeje. Sajnos a feldolgozás közel sem sikerült jól, ezt jól mutatja a 18 százalékos átlag valamint a játékosok 2.1-es visszajelzése. A legrosszabb cím szégyenteljes győztese pedig a Ride to Hell: Retribution címet kapott alkotást illeti, mely 16 százalékos kritikai átlagával érdemelte ki a trófeát. A játékosok sem kedvelték a programot, 250 visszajelzés alapján 1.1-es átlagot ért el.

December elején jövünk a legjobbakkal, ott már azért nagyobb a verseny. Igaz, meglepetés várható, hiszen jelen állás szerint a rajongókat eléggé megosztó Bioshock: Infinite áll a PC-s lista első helyén.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • mcganyol #9
    "az utolsó játék aminek el tudtam nézni minden egyes hibáját és beletudtam élni magam az a kotor 2 volt. "

    "Akkor azóta nem megfelelő játékokkal játszottál."

    "de megfelelő játékokkal játszottam csak ..."

    Aztán felsorolsz egy csomó selejtes játékot, mint a tw:rome2 meg a heroes6... szóval az erdeti válaszon gondolkodjál még egy picit, hogy akkor azóta nem megfelelő játékokkal játszottál.
    Nem szokásom helyesírási hibákkal kötözködni, de ez kifejezetten fájt. ne adj isten, adjak ki pénzt ;)
  • kissssss #8
    de megfelelő játékokkal játszottam csak van egy szint ami alá már nem megyek játék terén, legyen az akármennyire is észveszejtően jó hangulatú és forradalmi de az ordas nagy bugok felett már nem tudok szemet hunyni,kiesünk a pályáról, felszerelés tűnik el vagy ne agy isten pont a mentés tűnik el pl:heroes6 pfújj,
    rts játékoknál rühelem ha a fejlesztők basznak egy egyszerű bekerítési manővert megcsinálni a segg hülye ia-nak pl:rome 2 de láttam már olyat is hogy a kör befejezése után hiányzott a fél hadsereg.

    és akkor még ezekért agyak ki pénzt én?
  • e98ff #7
    Ezt FreddyD gyűjtötte vajon?
  • Evoluti0N #6
    Szomorú, hogy az egykor szebb napokat megélt Microids ilyen szintre süllyedt.
  • Evoluti0N #5
    Akkor azóta nem megfelelő játékokkal játszottál.
  • Zombee #4
    Egyik sem valami húzócím. A R.I.P.D. ismerős a film miatt, meg láttam valahol a Ride to Hell-t, ígéretesnek tűnt utóbbi a képek alapján, amolyan Sons of Anarchy a monitoron ránézésre. Persze attól még lehet szar.
  • Archenemy #3
    "PC-re decemberben mindössze kettő darab játék jelenik meg,"

    ezt én nem is értem, ez így nyilván nem igaz, szóval akkor biztos vicc vagy cinizmus, de nem értem hogy mire céloz

    vagy csak nagy kiadók AAA játékait nézik, vagy hogy?
  • zola2000 #2
    Még jó hogy egyiknek sem ismertem a címét sem ^^
  • kissssss #1
    az utolsó játék aminek el tudtam nézni minden egyes hibáját és beletudtam élni magam az a kotor 2 volt.