Ötvös Tibor

A Steam Machine specifikációi

A Steam Machines bejelentésekor sokan hiányolták a gépek specifikációját.

A hétvégén a Valve bejelentette, hogy közel 300 tesztgépet küld majd szét, melyek alkotóelemeit is elárulta. A Steam Machines processzorait az Intel szállítja és három fajta lesz elérhető: az i7-4770, az i5-4570 és az i3. Grafikus kártya tekintetében az NVidia Titan az uralkodó. Itt is három változat lesz: a GTX780, a GTX760 és a GTX660.

RAM tekintetében minden gépben 16 GB DDR3-1600 lesz az alaplapba illesztve, 3 GB DDR5 pedig a grafikus kártyákon lesz megtalálható. A merevlemez egységes lesz: 1TB/8GB Hybrid SSHD. Az áramot egy 450w 80Plus Gold tápegység szolgáltatja, a gép méreteit tekintve pedig 12x12,4x2,9 centi lesz.

A Valve szóvivője elárulta, hogy a belső alkotóelemek az idők során változhatnak és a rajongók is szabadon cserélgethetik őket. Ilyenkor persze felmerül a kérdés: Miben lesz más, mint egy PC? Erre még nem érkezett válasz.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • Szefmester #3
    "Miben lesz más, mint egy PC?" Semmiben.. ezek tulajdonképpen Steam Logós OEM PC-k lesznek amolyan Steam Basic, Steam Home, és Steam Premium kategóriával, amit szerintem majd megkapnak a játékok mint minimális gépigény meghatározás. Pl ha megjelenik a HL3 akkor rá lesz írva hogy minimum blabla, or Steam Home.

    A steam már közölte hogy cserélhetőek lesznek az alkatrészek, de ezek lesznek a kategóriák úgymond. Mivel a Steam OS "csak" egy saját linux disztró... amit meg bármilyen pc-re fel lehet rakni.
  • JaSoN HuNTeR #2
    Biztos horrorisztikus pénzbe fognak kerülni. Nyugatiaknak csinálják, nem nekünk.
  • NEOreg3 #1
    ha jóval áron alul tudják majd adni, akkor még lehet esélye, de ennek az esélye körülbelül zéró