Ötvös Tibor

Bemutatkozott a Steam Controller

Aki kicsit is figyelte, mit művelt a héten a Valve, az nem lepődött meg a mai bejelentésen sem.

Elsőnek saját operációs rendszerüket, a SteamOS-t mutatták be, majd tegnap a "fejleszthető, bővíthető konzol" képe került a középpontba. Már akkor este lehetett tippelni, hogy melyik lesz az utolsó leleplezés. Nos, örömmel jelentem azon illetőknek, akik a Steam Controllert vázolták fel, mint lehetséges záróakkordot, igazuk lett.

A Valve bemutatójából kiderült, hogy a gamepadon nem kapnak helyet "stickek". Helyette érzékelős, enyhén besüllyesztett úgynevezett érintő-pad lesz elérhető. Középen egy érintőképernyő lesz megtalálható. Ezzel a kombóval igazából a billentyűzet+egér irányítást próbálják megvalósítani. Gondolom mondanom sem kell, a rajongók nagyon elégedetlenek, hiszen sem a Half-Life harmadik epizódja sem a Source 2 motor nem volt jelen a prezencáción.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • Szefmester #5
    Egyszerű pedig. Vedd pl a nézelődést. Analóggal szűk keretek között tudsz sebességet változtatni. Van a lassú, és van a már majdnem nem lassú. Tapipadon az érzékenysége és az ujjad mozgatásának a sebessége a plafon. Azaz egy fps-ben ezzel már majdnem tudsz pördülős/hirtelen odafordulós heccsátot osztani, míg analóggal akár másodperc(ek)be is kerülhet mire ráfordulsz a célra autoaim, és aim assist nélkül. Megfelelő driverekkel pedig akár azt is meg tudják oldani hogy a külső gyűrűk gombként funkcionáljanak, miközben a belső régiója a tapinak marad az analógkar verzió. Középre a képernyőre, lehet mapot, életerőt, lőszerkészletet, további gombokat rakni. Akár interaktív részeket is lehet oda rakni.
  • armageddon666 #4
    First impressions
  • armageddon666 #3
    Félig egér, félig gamepad = nem jó egyiknek sem. Én így látom. De végül is nem kötelező használni. Meg aztán lehet hogy élesben jobban működik, mint azt elképzelem.
  • Tinman #2
    Egy Baldur's Gate-et megnéznék vele :-D
  • NEOreg3 #1
    bizonyos játéktípusokhoz (verekedős/hack'n'slash) elég használhatatlannak tűnik