Ötvös Tibor

15 milliónál jár a GTA 5

Az idei év és talán minden idők legsikeresebb játéka lehet a Grand Theft Auto 5.

Klikk ide!
Klikk a képre a nagyobb változathoz
A Rockstar alkotása megjelenésének napján bealázott minden más szórakoztatóipari terméket és három nap alatt elérte az 1 milliárdos bevételt is. A Cowen & Company elemzője, Doug Creutz szerint mostanra pedig átlépte a 15 millió eladott példányszámot is a Grand Theft Auto 5. Előrejelzése szerint pedig egy év alatt a 25 millió is simán elérhető.

"Az alapján, hogy a Take-Two három nap után 1 milliárdos bevételt könyvelhetett el a GTA 5 kapcsán, akkor mostanra már átlépte a 15 milliós eladási darabszámot is" - áll Creutz elemzésében. "A Call of Duty sorozatból az első héten kelt el az év eladásainak 45-50 százaléka, ám ez a képlet a GTA-ra nem húzható rá. A játék folyamatosan a figyelem középpontjában lesz, ám kevesebb kifutási ideje van, mivel novemberben jön a következő generáció."

Éppen ezért Creutz szerint 25 millió darabot adnak majd el az első évben a Rockstar produktumából. Tegyük hozzá, hogy egyszer már nagyot tévedtek az elemzők a programmal kapcsolatban (előrejelzésük alapján 1 hét kellett volna az 1 milliárdhoz), így kíváncsian várjuk a mostani eredményt.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!