Ötvös Tibor

Jön a SteamOS, a Valve operációs rendszere

A Valve korábban három komoly bejelentést ígért erre a hétre.

Klikk ide!
Klikk a képre a nagyobb változathoz
Azt azonban már az elején közölték, hogy nem, a Half-Life 3 nem szerepel ezek között. Így maradtak a találgatások, hogy pontosan mire is készül a csapat. Nos, alig pár perce leleplezésre került az első, mely a SteamOS nevet viseli és egy, alapjaiban a Linuxra építő operációs rendszer lesz.

"Miközben azon dolgoztunk, hogy valahogy bevigyük a nappaliba a Steam rendszerét rájöttünk, hogy a legjobb élményt csak úgy adhatjuk vissza, ha a Steam köré építünk fel egy teljes operációs rendszert" - áll a Valve hivatalos közleményében. "A SteamOS a Linux faék egyszerűségű architektúráját alkalmazza, de mellé jön a játék élménye. Hamarosan elérhető lesz, teljesen ingyenesen."

A SteamOS minden rendszeren alkalmazható lesz, ami általában megtalálható a nappaliban és több száz játék konvertálása történt már meg. Ezek hivatalos bejelentése a következő hetekben meg is történik majd.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • Gyuszopapa #6
    Nem,konvertáltak hidd el.
  • paraszgyerek #5
    Szerencse, hogy a Symbian fénykorában az Android fejlesztői nem így gondolkodtak.
    Én viszont látok benne potenciált, és örülök hogy valaki profi módon felkarolta a linux irányába történő portolást.
  • narumon #4
    Továbbra sem értem mit akar a Valve de húzzák mint a rétestésztát...
  • Vanek úr #3
    "több száz játék konvertálása történt már meg" - biztos felrakták a wine-t. :)
  • NEOreg3 #2
    Amíg szükségem lesz egy Windows-os PC-re is a játékokhoz, addig nem igazán látom értelmét, hogy miért is kéne nekem ezt feltennem a gépemre.

    Az Electronic Arts, valamint a Microsoft által pénzelt stúdiók jelenlegi és jövőbeli játékait szerintem már most rögtön ki lehet húzni a "futtatható SteamOS-en is" listáról, de még ki tudja hány stúdióval és fejlesztővel nem fognak tudni megegyezni. A meglévő több ezer játéknak csak a töredékét fogják visszamenőleg Linux kompatibilisre átírni, ergo a jelenlegi Steam könyvtáram 90%-a mehet a kukába, mivel az biztos, hogy nem fogok csak a SteamOS miatt két külön gépet tartani, hogy az egyikről streameljek a másikra.

    A hátralévő két bejelentés javíthat még az eddig kialakult képen, de én jelenleg nem váltanék.
  • kjhun #1
    Gépigény???