Ötvös Tibor

Októberi ajánló


Októbert akár a rákészülés havának is nevezhetjük, mivel viszonylag kevés alkotás jelenik meg PC-re, ám a maradék két hónapban már alaposan el leszünk látva játékokkal. De lássuk a felhozatalt.

Október első napján jelenik meg az utóbbi évek legnagyobb csalódását keltő remakeje, a Flashback, melyről már kifejtettük véleményünket és ez azóta sem változott. Főleg azért, mert a Vector Cell egyértelművé tette, hogy semmit nem változtatott az X360 változaton.

Október 4-én rögtön kettő sportjátékot is kapnak a PC-s rajongók. Az F1 2013 a Codemasters sikeres sorozatának legújabb része, melyben a mai kor sztárjai mellett klasszikus futamokon, korhű járművekkel, méltán kultikus alakok bőrébe bújva is versenyezhetünk. A másik alkotás az NBA 2K14 lesz, mely a jelenlegi legjobb kosaras program. Igaz, nincs konkurenciája, az EA csak november közepén jelenteti meg, hosszú kihagyás után a saját szériájának legújabb epizódját.


A 9-én megjelenő Montague's Mount egy abszolút független alkotás lesz, melyet egyetlen ír férfi készít. A Dear Esther és Slender játékmenetére hasonlító kaland-FPS sztorija szerint egy amnéziás férfit alakítunk, aki egy ír sziget partján tér magához, körülötte rengeteg hullával. A feladatunk kideríteni, mi is történt velünk.

Ezután egy hosszabb szünet következik, majd 25-én jelenik meg a Batman: Arkham Origins, mely az Arkham Asylum előzményeit, Bruce Wayne Denevéremberré válását mutatja be. A jelek szerint a franchise nem sínyli meg a fejlesztő-váltást, a WB Montreal képes lehet felnőni a Rocksteady szintjére. Ugyanezen a napon válik elérhetővé a Port Royale 3 és Patrician IV játékmenetét használó Rise of Venice.

A stratégiai alkotással a Kalypso Media egy új sorozat beindítását szeretné elérni. A 15. században, a mediterrán térségben játszódó program hőse egy velencei kereskedőcsalád sarja, aki elindul a városi ranglétrán és célja természetesen a lehető legjobb pozíció elérése.

A "hónap utolsó megjelenése" megtisztelő cím a Football Manager 2014-et illeti, mely a Sports Interactive focimenedzser-sorozatának legújabb kiadása lesz, közel 1000 újítással. Ennyi lett volna a jelenleg ismeretes októberi kínálat (menet közben még jöhetnek bejelentések) és utána jön november, ahol igazi nagyágyúk robbannak be a monitorokra. Csak pár cím, a teljesség igénye nélkül: Call of Duty: Ghosts, XCOM: Enemy Within, Watch Dogs.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • narumon #3
    Flashback a cikkel ellentétben nagyon jó lett. Engem visszarepített jópár órára az időben. Respect a készítőknek, hogy ez sikerült!
  • hunwhite #2
    Aaaaz szar! Semmi MMO Metin2 :D
  • Smitiz #1
    Okt. 29. Battlefield 4 esetleg !?!?!