SG.hu

Üzleti intelligenciában erősít az SAP

Megveszi az SAP a KXEN céget- jelentette be tervét a szoftvervállalat. A felvásárlás a prediktív analitika terén erősíti az SAP portfolióját, főként az olyan adatintenzív iparágakban, mint a telekommunikáció, a kereskedelem, vagy a gyártás.

A KXEN amerikai cég, ügyfelei között megtalálható a Vodafone, a Barclays, a Bank of America, a CBS Interactive is. A cég fő terméke az InfinitelInsight, a megoldások már futnak az SAP HANA platformján. Az SAP közleménye szerint a KXEN technológiáját a felhő alapú, és a hagyományos, ügyfélnél telepített alkalmazásaiba tervezi beolvasztani, mint például a csalás elleni, vagy az okos mérőműszerek által továbbított adatokat elemző megoldásaiba. "A KXEN segítségével még több üzleti felhasználóhoz tudjuk elvinni a prediktív analitikát, és nagyobb értéket leszünk képesek adni az SAP megoldásaival"- mondta Michael Reh, a szoftvercég alelnöke.

A prediktív analitikai világpiac jelenleg 2 milliárd dollár nagyságú, mely az IDC szerint a 3 milliárd dollár értéket fogja meghaladni 2017-re. A felvásárlás összegét nem hozták nyilvánosságra. A tranzakció várhatóan az év utolsó negyedévében zárul le.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!