Gyurkity Péter

Hallgat az előrendelés számairól az Apple

A cég emlékezteti a felhasználókat a két új okostelefon megjelenési dátumára, ám érdekes módon arról nem beszélnek, hogy pontosan hányan rendelték elő az iPhone 5C-t.

A hivatalos közleményben arról olvashatunk, hogy a két új példány már szeptember 20-án pénteken, reggel 8 órakor számos országban elérhető lesz, amit valószínűleg már minden érdeklődő pontosan tudott. Ennél jóval meglepőbb, hogy ezúttal teljesen mellőzik az előrendelés eddigi eredményeit, amire eddig nem igazán volt példa.

Külső megfigyelők emlékeztetnek arra, hogy az iPhone 4 esetében az Apple szinte azonnal jelezte, hogy az első 24 órában 600 ezer előrendelést regisztráltak, az első nap eredménye pedig az iPhone 4S bejelentésekor 1 millióra, az iPhone 5 debütálásakor pedig 2 millióra emelkedett. Mivel az 5C eredetileg egy olcsóbb változatként bukkant fel a hírekben, a hivatalos bejelentést követő csalódás miatt nyilván kisebb volt az érdeklődés mértéke, ám a számok teljes hiánya azt jelzi, hogy még ennél is rosszabb a helyzet.

Ez talán annak is köszönhető, hogy a gyorsabb, 5S néven megjelenő példány nem előrendelhető, a vastagabb pénztárcával rendelkezők pedig eleve inkább ezen változat iránt érdeklődtek. Bárhogy is legyen, a visszhang egyelőre inkább negatív, ez pedig komolyan visszaüthet a további munkálatokra, a cég jövőjére.

Ugyancsak rossz hír a cég számára, hogy a China Telecom döntése révén csökkent a két új okostelefon esetében tervezett támogatás mértéke, ezzel pedig a páros hűséggel is némileg magasabb áron lesz elérhető. Ugyanazon kétéves szerződéssel, 289 jüanra rúgó havidíj esetében az iPhone 4S-nél még a teljes időszak alatt kifizetett összeg 47 százalékára rúgott a készülék ártámogatása, ám ez az iPhone 5 esetében már csak 39, az 5S-nél pedig csak 31 százalék.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • GregSB #178
    Hol derült ki? Bírom hogy lunk nélkül tényként közölsz pletxkákat...
  • Jakuza1 #177
    :PPPP
  • G_ArchAngel #176
    mert ki akat venni 1 eves technikat muanyagba csomagolva ennyiert? 399 USD lenne, akkor talan fogyna.
  • M2 #175
    Mint utólag kiderült, nem véletlenül hallgattak. Messze a várakozáson aluli volt az iPhone 5C-re a kereslet - ez jól látszódhatott az előrendelési számokból is.

    Lehet még kapni majd a 4S-t, régi csatlakozóval, 8 giga memóriával - szerintem a kutyának se kell majd az se.
  • hagyimiklos1 #174
    Igen ilyen erővel az is lehetne a kép helyett, ebből is az látható, ez a gyerek nem komplett és érvek helyett, mindenféle butasággal akar trükközni.
  • Papichulo #173
    Egy epeszu embernek ebbol csak az kovetkezik, hogy az osszes gyartot termeket kiszallitottak eddig

    Es en melyik felvetesedre reagaltam ezzel? Erre: "Szoval hol is van a bizonyitek arrol, hogy nem a raktarakban porosodik egy csomo az allitolagos eladott tetelekbol ?" (#127)

    Magyarul keptelen voltal ertelmezni, hogy melyik kerdesedre probalok valaszolni. Mindennel kb. ilyen ertelmi szinten vagy... sajnos.

    Nem veletlenul nincs egyetlen nemet forras, hogy Goebbels valaha is mondott volna ilyet, ellenben hozzakapcsolja mindenki Churchillhez

    Probald meg lassan es tobbszor elolvasni, amit irok: Goebbels terjesztette azt, hogy ezt a mondatot Churchill mondta, holott ez az o szajabol sohasem hangzott el. Igy akarta lejaratni Goebbels Churchill-t, hogy ilyenmodon jatszik a szamokkal. Biztos vagyok benne, hogy ezt megint nem fogod tudni ertelmezni, de mar hozzaszoktam. Arra is keptelen voltal, hogy megmond, hogy hol es mikor mondta ezt Churchill.
  • UUUU #172
    A hogyan horgoljunk pulóvert szakkönyv borítójának képe, pont annyit bizonyít az eladások számszerűségéről, mint ez a kép.
  • Jakuza1 #171
    Milyen logikus erveles te gyoker ?
    Az hogy belinkelsz egy kepet, hogy a szallitas egy-ket het varakozassal tortenik ? :P
    Te hulye vagy edesfiam ? Meg is valaszolom gyorsan neked. Igen az vagy.
    Ebbol szerinted logikusan kovetkezik, hogy eladtak az osszes raktarkeszletben allo keszuleket, mert linkelsz egy kepet, hogy a gyarto kapacitasa arra predesztinalja az Apple-t, hogy varakozasi szunettel szallitson. :PPP
    Hat bravo te degeneralt barom. Egy epeszu embernek ebbol csak az kovetkezik, hogy az osszes gyartot termeket kiszallitottak eddig, ami kitudja hany darab volt, es most nem tudnak szallitani, csak varakozasi idovel.
    Es te kreten meg mindig Churchillnek tulajdonitjak a kijelentest es nem a nemet propagandanak. Nem veletlenul nincs egyetlen nemet forras, hogy Goebbels valaha is mondott volna ilyet, ellenben hozzakapcsolja mindenki Churchillhez, aki nem olyan kreten mint te.
  • Papichulo #170
    A logikus erveles nem az erosseged... egyik felvetesemre sem tudtal erdemben reagalni. Szomoru.

    Szerinted az iPhone-ok a "raktarakban porosodnak", de az uzletekeben viszont megis minimum oktoberig kell varni rajuk. Tenyleg eletszeru. Persze a te feltetelezesedre semmilyen forrast nem tudtal mutatni.

    A mondast meg hibasan tulajdonitjak Churchill-nek, mivel ennek semmi nyoma sincs. Ezt Goebbels terjesztette el rola lejarato celzattal, a britt miniszter sohasem mondott ilyet. Ha szerinted megis, akkor mondd meg, hogy mikor es hol!
  • Jakuza1 #169
    Es te maki meg mindig Churchillnek tulajdonitjak a mondatot es nem Goebbelsnek.
    Valamint tanulj meg angolul.