MTI

Nőtt az SAP Hungary Kft. árbevétele tavaly

Tíz százalékot meghaladó árbevétel-növekedést ért el az SAP Hungary Kft. tavaly: a szoftverfejlesztő árbevétele a 2011-es 15,2 milliárdról 17,1 milliárd forintra nőtt - mondta Ablonczy Balázs ügyvezető igazgató, a cég konferenciáját követően.

Ezzel az üzleti szoftverpiacon 40 százalék fölé emelte a cég részesedését. A jó eredmény a szoftverértékesítésből adódik, a magyarországi vállalatok 40 százalékkal több üzleti szoftvert vásároltak az elmúlt évben. Kis- és középvállalati körből közel 100 új ügyfelet szereztek tavaly, ami megegyezik a 2011-es növekedéssel, így mára mintegy 1000 vállalat használja e szektorból a szoftvercég vállalatirányítási megoldását. Ablonczy Balázs közlése szerint az idei első félév adatai alapján az árbevétel 2013-ban is növekedhet, de az iparágban az utolsó negyedéves értékesítési adatok meghatározóak.

Kiemelte, a hazai informatikai piac egy százalékkal csökkent tavaly, és a szoftverpiac is ugyanekkora mértékben zsugorodott, ennek ellenére tudott növekedést felmutatni az SAP. Ennek oka az ügyvezető igazgató szerint a hazai kis- és középvállalati ügyfélkör bővülése mellett a memória alapú technológia (HANA) terjedésének eredménye, melyet eddig 17, többségében nagyvállalat számára értékesítettek. Hangsúlyt fektettek a 2013-ban elindított közszféra partnerprogramra is, amelyben az államháztartási törvény előírásainak megfelelően hat partner képes SAP-t pénzforgalmi szemlélet szerint bevezetni - mondta.

Az SAP 2012-ben több nemzetközi feladatot hozott Magyarországra, példaként említette a húszfős junior tanácsadó csoport felállítását. Az új egység az Európa, Közel-Kelet, Afrika (EMEA) régió ügyfelei számára nyújt szolgáltatást, de elsődleges feladata a közép-európai ügyfeleknél zajló szoftverbevezetések támogatása, megvalósítása. Közlése szerint a szoftverkonszern magyarországi leányvállalata jelenleg 510 főt foglalkoztat. Tavaly világszinten is jó évet zárt az SAP: globálisan 14 százalékkal növelte az árbevételét, 16,2 milliárd euróra. A munkavállalók létszáma 8 ezer fővel 64 ezerre emelkedett, miközben 50 000 új ügyfelet szereztek. Az SAP 2015-re egymilliárd felhasználót kíván elérni - mondta Ablonczy Balázs.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!