SG.hu

Adatközpontokba szánt Atom processzorok az Inteltől

Az Intel Atom C2000 az első processzorcsalád, amely a Silvermont mikroarchitektúrára épül, 13 egyedi konfigurációval rendelkezik, és mikroszerverekhez, alapszintű hálózatokhoz és a cold storage adattároláshoz fejlesztették ki.

A szerverek, a hálózatok és az adattárolásnál alkalmazott infrastruktúrák fejlődése abba az irányba mutat, hogy ezek egyre jobban alkalmazhatók az alacsonyabb igénybevétellel járó különböző rendszerekhez. Mindennek az eredménye a mikroszerverek, a cold storage szerverek és az alapszintű hálózati szegmens megjelenése lett. A cég bejelentése szerint az új portfolióban megtalálható a második generációs 64 bites, a mikroszerverekhez, az ("Avoton" elnevezésű) cold storage platformokhoz és a ("Rangeley" elnevezésű) alapszíntű hálózati platformokhoz tervezett Intel Atom C2000 "system-on-chip" (SoC) termékcsalád.

Ezek az új SoC termékek a vállalat első olyan fejlesztései, amelyek a Silvermont mikroarchitektúrára épülnek. A Silvermont 22nm-es "Tri-Gate" SoC eljárással készül, amely jelentős teljesítmény-növekedést és jobb energiahatékonyságot tesz lehetővé, s amely mindössze kilenc hónappal az előző generáció után jelent meg a piacon.

Az Intel bemutatta az Ethernet Switch FM5224-et is, amely - ha a WindRiver Open Network Software-rel együtt használják - Software Defined Networking (SDN - szoftveresen vezérelt hálózati) megoldásokat kínál a szerverekhez a nagyobb adattárolási kapacitás és az alacsonyabb energiafelhasználás érdekében. Ezen felül bemutatta az első üzembe helyezett Rack Scale Architecture (RSA) alapú, a Silicon Photonics technológiára épülő rack-et is, amelynél új MXC csatlakozókat és a Corninggal együtt, az Intel követelményei szerint kifejlesztett ClearCurve száloptikát alkalmaztak.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!