SG.hu

Megérkezett az 5. generációs Intel Core processzor család

Az Intel 14 nanométeres technológián alapuló processzorainak legújabb hulláma korszerűbb számítási jellemzőkkel és grafikai képességekkel rendelkezik, valamint hosszabb akkumulátoros üzemidőt tesz lehetővé.

A cég 14 új, lakossági és üzleti szegmenseket célzó processzort jelentett be: tíz 15 watt TDP-jű processzor Intel HD Graphics technológiával és négy 28 watt TDP-jű processzor Intel Iris Graphics technológiával. Az 5. generációs Intel Core processzorokat kifejezetten a vékonyabb, könnyebb és hatékonyabb következő generációs eszközökbe tervezték, például hagyományos notebook-okba, 2 az 1-ben eszközökbe, ultrabookokba, Chromebook-okba, all-in-one asztali számítógépekbe és mini számítógépekbe.

A cég közleménye szerint a Broadwell lesz az Intel történetében a leggyorsabban elérhetővé váló microarchitektúra – az ezzel szerelt eszközök széles választéka lesz hamarosan kapható. Az Intel ezenkívül a „Cherry Trail” elnevezésű, következő generációs, 14 nanométeres technológián alapuló, kifejezetten táblagépekbe szánt processzor családját is elkezdte szállítani az eszközgyártók számára. Az új 64 bites SoC (system on a chip) a 8-LP technológiának köszönhetően jobb grafikát, nagyobb teljesítményt és szintén hosszabb akkumulátoros üzemidőt nyújt. Kiemelkedő része az XMM 726x platformon alapuló LTE-Advanced technológia, ami a Cat-6 sebességszintet és a vivő-aggregációt is támogatja. Az eszközgyártók az ezen a technológián alapuló termékeket ez év első felétől fogják piacra dobni.

Az 5. generációs Intel Core processzor családba tartoznak az i3, i5, i5 vPro, i7 és i7 vPro chipek, de mostantól szintén elérhetők az új 14nm technológián alapuló Celeron processzorok is. Az ezeket alkalmazó termékek januártól várhatók a gyártóktól, míg a Cherry Trail platformon alapuló eszközök 2015 első felében várhatók.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!