Berta Sándor

Akár 280 dollárt is érhet egy használt iPhone

Amint arra számítani lehetett, az Apple az Amerikai Egyesült Államokban elindította a régi készülék beszámítását célzó programját. Azt egyelőre nem lehet tudni, hogy Európában lesz-e ilyen akció.

Az újrahasznosítási projekt az eszközök értékét állítja a középpontba, még akkor is, ha már használt termékekről van szó. "Ezzel a lépéssel nem csak a környezetvédelmet támogatjuk, az emberek ugyanis pénzt is kapnak a régi mobiltelefonjaikért és ezt az összeget egy új iPhone megvásárlására fordíthatják" - nyilatkozta a kaliforniai cég egyik szóvivője. Nem az Apple az első cég, amely a használt iPhone készülékekért pénzt fizet, hiszen gyakorlatilag egy komplett iparág épül a régebbi eszközök felvásárlására és újrahasznosítására, akár olyan oldalak segítségével is, mint az eBay.

A társaság csak olyan okostelefonokat vesz vissza, amelyek jó állapotban vannak és amelyekhez az eladó rendelkezik még érvényes előfizetői szerződéssel. A felhasználók legfeljebb körülbelül 280 dollárt kaphatnak a régi készülékeikért. Összehasonlításul: a Gazella, amely használt iPhone modellek felvásárlására specializálta magát akár 350 dollárt is fizet az újszerű állapotban lévő termékekért.

Az egyelőre kérdéses, hogy vajon a projekt később Európában is elérhető lesz-e, az Apple egyik szóvivője jelenleg erről még nem akart nyilatkozni. A kezdeményezésről egyébként néhány nappal ezelőtt a 9to5mac bennfentesekre hivatkozva számolt be. A környezetvédelem erősítésén túl a cél az, hogy az Apple márkaboltjaiban vásároljanak az emberek, s az iPhone mellett akár más termékeket is felfigyeljenek és megvegyenek.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • narumon #4
    Azért vágod, hogy ez USA ár?
  • Nabateus #3
    Ennyi...
    De amugy is aranyos a hozzaallas, ha ervenyes elofizetesnek kell ra lennie. Legalabb annyira vevo-megtartas, mint kornyezetvedelem.
    Sot...
    Ha mar regi es a fiokban van, de mar uj telom van... Vicc...
  • asgh #2
    Mivel nálunk eleve nincs ilyen akció, no meg hivatalos apple store sem, a problémád eleve virtuális, így idegeskedni sincs értelme.
  • Real Ebola #1
    Baromira motivált lettem, pedig hogy vártam már ezt... Akár még 63.000Ftot is kaphatok a 4S-emért??? Meg a nagy b*d*s sz*rt.