Gyurkity Péter

Sony és Motorola páros érkezőben

A címben szereplő mindkét gyártó két újabb készüléket mutat be a közeljövőben, amelyek a csúcskategóriát, valamint a közvetlenül ez alatti szegmenst erősítenék.

A Sony Honami kódnéven kiszivárgott okostelefonjáról már több hír is megjelent a szaksajtóban, mostanra pedig szinte biztosra vehető, hogy az Xperia Z1 készülékről van szó. Erről most újabb képek bukkantak fel, emellett pedig a hardveres specifikációt is megismerhetjük.


Az Xperia Z1 eszerint három eltérő színben mutatkozik majd be a szeptember elején esedékes IFA alatt, mégpedig fém külsővel. Az 5 hüvelykes, HD-felbontást támogató kijelző mellett egy Snapdragon 800 processzor, 20 megapixeles hátoldali és 2 megapixeles elülső kamera, por- és vízálló burkolat, valamint egy 3000 mAh-s akkumulátor található a listán, ezzel együtt pedig - legalábbis a külső forrás szerint - egy kisebb változat is megjelenik, amely ugyanezen jellemzőket vonultatná fel, kivéve a kijelzőt és az akkumulátor méretét. A cég eddig villantott meg, amelyen a telefon hátoldala látható.

A Motorola eközben kínai források beszámolója alapján a Droid 5 okostelefont dobná piacra, amely a 2012 elején felbukkant negyedik változatot követné a sorban. Itt marad a kicsúsztatható QWERTY-billentyűzet, míg maga a dizájn nem sokat változott. 4,3 és 4,5 hüvelyk közötti kijelzőre számíthatunk, NFC támogatás és vezetéknélküli töltés lehetősége mellett, por- és vízálló burkolattal.


Az új zászlóshajóként megjelent Moto X esetében egy további változat lesz elérhető, amely a külső fejlesztőknek szánt, úgynevezett Developer Edition vonalba tartozik. Ez egy 32 GB-os példány lesz, feloldható bootloaderrel, amelynek révén további szolgáltatók hálózatán vehetjük majd igénybe a készüléket - remélhetőleg belátható időn belül Európában is megjelenik a Google/Motorola fejlesztése.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!