SG.hu

Még több 21:9-es ultraszéles LG monitor

Az LG Electronics három új modellel bővíti IPS 21:9-es ultraszéles monitorcsaládját. A 29EA73, a 29EB73 és a 29MA73 monitorok kijelzője nem csak a párhuzamos feladatkezelést könnyítik meg, hanem jó mozi- és játékélményt is nyújtanak.

A cég közleménye szerint az 21:9-es UltraWide sorozat tagjai számos olyan kimagasló jellemzővel bírnak, amelyek a többfeladatos munkavégzést és a szórakozást egyaránt gördülékenyebbé és élvezetesebbé teszik. "Az LG IPS 21:9-es UltraWide termékcsalád a hagyományos számítógépes monitorok merész újraértelmezése - fogalmazott Hyoung-sei Park, az LG Electronics szórakoztatóelektronikai üzletág IT divíziójának igazgatója. - Mozivásznat idéző képaránnyal rendelkező kijelzőink remek hatékonyságnövelő funkciókat és lenyűgöző IPS képminőséget kínálnak. A felhasználók a jövőben is olyan termékekre számíthatnak az LG-től, amelyek újraértelmezik a jelenleg elérhető megoldások körét és új, izgalmas lehetőségeket nyitnak meg a technológiában."


A 29 hüvelyk (~ 74 cm) képátlóval rendelkező ultraszéles IPS monitorok képernyőjén egyszerre több ablak is kényelmesen elfér. Párhuzamos munkavégzés esetén nagy mennyiségű információ jeleníthető meg egyetlen képernyőn. A 4-Screen Split funkcióval a képernyő négy részre tagolható, a szegmensek pedig pár kattintással különböző hasznos konfigurációkba rendezhetők a párhuzamosan futó feladatok hatékonyabb kezelése érdekében. A Dual Link-up technológia tovább növeli a monitor hatékonyságát, hiszen egyszerre két külső eszközről képes tartalmat megjeleníteni.

A képarány az LG 21:9-es kijelzőinek esetében a valódi mozik képarányát idézi. A monitorok a videojátékok kedvelői számára is jók lehetnek. Az UltraWide termékcsalád Mac számítógépekkel is kompatibilis, továbbá számos csatlakoztatási lehetőséget támogat, többek között az MHL-t, a HDMI-t és a DisplayPortot. A TV tunerrel is felszerelt 29MA73 modell új, Extra View, azaz "kép a képben" szolgáltatásával tévézés mellett az Extra View ablakban megjeleníthető a tévéműsor, vagy bármilyen okostelefonon futó játék és egyéb tartalom. Az Extra View funkcióval külön kiegészítő nélkül képes a monitor IPTV szerű szolgáltatásokat biztosítani.

A 29EB73-as modell ergonomikus állítható állvánnyal rendelkezik, amellyel a monitor könnyen a megfelelő magasságba állítható, így nagyban hozzájárul a kényelmes és ideális munkavégzéshez. A 29EA73 és a 29EB73 modellek világszintű piaci bevezetése még ebben a hónapban megkezdődik, míg a 29MA73, szeptember végén kerül a boltokba.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • Tetsuo #5
    LOL Hát pont ez a lényege az ultraszéles monitoroknak. :)
    Felfoghatod úgy is, hogy a 2.35:1 képarányú nagy filmeket úgy látod ezen a kicsi monitoron, mint egy b@zinagy 4:3-on.
    Ill. ha 2 4:3-as monitort egymás mellett használsz, akkor sem várod el, hogy felette is legyen még ketto. Vagy, ha elvárod, akkor tisztában kell, hogy legyél azzal, hogy az tobbe is kerul. ;)
  • god25 #4
    Most néztem utána. 900$ a 29MA73. Az kb. bruttó 250E Ft.
  • god25 #3
    Egy igazis finomság lenne nekem. Nem kéne 2 monitort használnom. Kíváncsi leszek az árára.
  • fonak #2
    Ez a több monitornak akar alternatívát állítani, ha jól értem.
  • Macropus Rufus #1
    azért ez a 74cm képátló nem egy nagy képet takar, csak széleset!
    (könnyen kiszámolható, hogy megkora a monitor magassága...)
    Egy 4:3-at monitor 74cm-es képtálóval már valami. Ez meg egy csík, aminek 74cm-es képátlója van... :( A 2x-re növelem a víszintes felbontást a függőlegest meg hagyom már is majdnem 90cm-nél járok. Baszod, megokra monitor mi? Igaz, hogy függőlegesen semmivel nem fér több el rajta mint ezen, de megkora képtálója van.
    Égy úgy látom ami régen a cpu-k frekije volt (minnél nagyobb annál jobb) most a képtáló lesz a soros. Maradok a kis DTP CRT monitoromnál. (picit nagyobb a felbontása mint ezeknek a vackoknak, ja és 4:3-as ;) )