SG.hu

Az HBO is érdeklődik a Chromecast iránt

Mivel a Google TV bevezetése nem a várt eredményeket hozta, a cégóriás továbblépett, és Chromecast néven piacra dobta az Apple TV fő konkurenciáját. Az elődjénél jóval olcsóbb és könnyebben kezelhető, stick méretű eszköz valószínűleg forradalmasítani fogja a tévézést.

Az okostévék kifejlesztésén dolgozó gigacégek természetesen nem örülnek a Google ezen lépésének. A Google TV nem jelentett nagy veszélyt számukra, mivel nem volt könnyen kezelhető, és az ára is magas volt. Ezzel szemben a Chromecast felhasználóbarát, és mindössze 35 dollárba kerül. Sőt, 3 hónapos Netflix előfizetés mellé ingyen adják. A TV HDMI csatlakozójába illesztett médialejátszó a Chrome program segítségével megjeleníti a számítógépről, tabletről vagy okostelefonról megnézni kívánt videót. A telefonunk, tabletünk egyfajta távirányítóként fog működni, mivel a Chromecast önállóan csatlakozik a wifi routerhez, így a lejátszás nem terheli a telefont, számítógépet.

A tervek szerint a youtubra feltöltött videók megtekintésekor, ha a a Chromecast gombra kattintunk, a videó a tévén is lejátszódik. Gareth Beavis (TechRadar) szerint néhány éven belül minden házban lesz Chromecast. Úgy tűnik, igaza van: amint piacra dobták a készüléket, az amerikai forgalmazók készletei néhány órán belül kimerültek. A Forbes magazin szerint ilyen kedvező árú eszközök piacra dobásával a Google uralni fogja a műsorszórást. "Nehezen elképzelhető, hogy a Hulu, Major League Baseball, HBO GO és valamennyi műsorszolgáltató ne zörgetné a Google kapuit. Azt hiszem, a tévétársaságok alig várják, hogy ezen a készüléken át szórjak a műsoraikat" - írja a Forbes.

Az HBO hivatalos oldalán arról tájékoztat, hogy a HBO GO szolgáltatása hamarosan a Chromecast-on keresztül is elérhető lesz. Bár nem jeleztek pontos időpontot, a Google számára egy nagyon kedvező lépes lesz. Ez idáig a Hulu Web TV próbálta a műsorait a számítógépek képernyőire optimizálni, a tévés szolgáltatást csak pluszpénzért volt hajlandó adni. Most azonban a Hulu a Google-vel együtt dolgozik, a Cromecastra szabja műsorait - írja a kulcsszo.hu.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • gombabácsi #1
    az átlag amcsi user valóban tud okostelefont használni?
    és van neki wifije?
    le vagyok maradva...