MTI

Percenként 25 ezer twitterrel terjedt a királyi utód híre

Percenként 25 ezer Twitter-üzenet kommentálta hétfőn éjszaka Vilmos cambridge-i herceg és hitvese, Katalin hercegnő első gyermekének születését - jelentette be a Twitter.

A RoyalBaby címkét (hashtag) több mint 900 ezer esetben használták a twitterezők attól fogva, amikor Katalin hercegnőt beszállították a kórházba. A közösségi mikroblog statisztikája szerint a kétmillió bejegyzést is elérte a királyi utód világra jöttével kapcsolatos csiripelés - ismertette a The Daily Telegraph online cikke. A kisfiú, akit egyelőre csak "Baby Cambridge" néven emlegetnek, hétfőn este 3800 grammos súllyal született a londoni St. Mary's kórházban.

A Clarence House - Károly herceg, Vilmos apja londoni hivatala - egy Twitter-üzenettel adta hírül, hogy Katalin hercegnőt beszállították a kórházba, és azt is megosztották a mikroblogon, hogy megszületett a brit hercegi utód. Ezt a bejegyzést 15 ezer felhasználó küldte tovább ismerőseinek. A jókívánságukat Twitteren is tolmácsolók között volt David Cameron brit kormányfő és Justin Welby canterburyi érsek is. A királyi csecsemő megérkezéséről szóló legtöbb Twitter-üzenetet az Egyesült Államokban, Nagy-Britanniában, Kanadában, Franciaországban és Olaszországban írták. A gyermekáldás a többi közösségi portál, így a Facebook forgalmát is fellendítette.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!