Gyurkity Péter

Ebben látja a Samsung az okostelefonok jövőjét

A dél-koreai gyártó egy sajtóeseményen ismertette a résztvevőkkel, hogy milyen készülékeket szeretnének látni a jövőben - több érdekességen dolgoznak.

A gyorsan kiszivárgott videó révén mi is megtekinthetjük a cég koncepcióját, amelyben egy kihajtható, ennek köszönhetően pedig igencsak méretes érintőképernyővel felszerelt okostelefont látunk, ám nem ez lenne az egyetlen fontos újdonság. Lássuk, miben látják az ágazat jövőjét, a megújulás lehetőségét!

A remélhetőleg nem is olyan távoli jövőben, talán a Galaxy család tagjaként megjelenő készülék először is változtatni tudja majd a külső borítás színét, így ez több eltérő árnyalatban pompázik majd. A felhasználó könnyen, két részletben ki tudná hajtani az érintőképernyő hátoldalon elhelyezkedő széleit, ezzel alaposan megnövelve annak méretét, és talán megfelelő alternatívát támasztva a most még eltérő kategóriát alkotó tábláknak. Maga a fő kijelző, amely az úgynevezett "photonic crystal actuator" technológiára épül, gyárilag hajlítottnak tűnik, ám az a videóból nem derül ki, hogy ez a felhasználó által is meghajlítható, törhetetlen lesz-e.


Az új technológia növelné a hordozható készülékeken alkalmazott kijelzők minőségét, egyszerűbbé tenné a multi-touch integrálását és felhasználását, ezzel egy időben pedig jótékonyan hatna az üzemidőre is. A memóriakártya és a telefon között szenzorokra épülő vezetéknélküli kapcsolat valósulna meg, ez szintén több szempontból hasznos előrelépés lehet.

További részletek egyelőre nem jelentek meg, így nem világos, hogy a Samsung milyen időintervallumon belül képzeli el ezen jövő valóra válását.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • bmw #14
    Meg ennyi agymosott sotet embert.....
  • cateran #13
    Jajj mar..hat az Apple eleterzes.....:D Vagy inkabb:
  • mad mind #12
    Ezt fejtsd ki bővebben, mert semmi értelme. Mi köze egy terméknek, ahhoz, hogy hogyan élvezed az életed?
  • god25 #11
    Ez majdnem olyan jó, mint a Nokia Morph Concept.
  • cloud.strife #10
    nem tudom miféle trend az amit bárkinek is követnie kéne..... Én az almás cuccaimmal sokkal jobban élvezem az életet mint a csillivilli droid szarjaimmal. Pedig azokból is a csúcstermékeket használom.
  • cateran #9
    Concept video..bemutatta a kutatasi es fejlesztesi iranyvonalukat, Szar ugy, hogy az Apple kb 100 evvel lemaradt ilyen szempontbol (nem szivem csucske a Samu sem, de az Apple mar brutalisan lecsuszott trendkovetove a piacvezeto szerepkorbol)
    Persze a Samut sem kell felteni, lasd S3 vs S4 parasztvakitas es bullshit features (pl air control meg eye scroll)
  • matatom #8
    (A helyesírási szótáramat viszont lehet lecserélem újabbra.)
  • matatom #7
    Az én kalapácsom megy tébb, mint 20 éve megvan, pedig sokszor leejtettem, meg vertem is vele rendesen mindent. Ezen kívül több hálózati aljzat is van a lakásomban, amivel minden nap tölthetném a kalapácsot, de szerencsére már 20 éve egyetlen gyári töltéssel (azaz öntéssel) teszi a dolgát. Nincs az a pénz amiér modernabbra cserélném. Sőt gondolkodom egy igazi pattintott kőkorszaki balta beszerzésén is, hisz azok már minimum több 10000 éve bizonyítják tartósságukat.
  • tcpip2 #6
    Az én régi, hálás kis Nokia-m még mindig túléli ha leejtem, és 5-6 napig jó egy töltéssel :)
  • caius marius #5
    Jajjaaj! Pedig az csak szappantartó... Bezzeg a prémium 1 év garis aztán dobd el modell az aztán valami...
    AHHH! Ez már annyira unalmas.........
    Fáj, hogy az alma a kanyarba sincs?