MTI

102 embert érint egy ceglédi internetes csalás

Üzletszerűen elkövetett csalás vétsége miatt emelt vádat a Ceglédi Járási Ügyészség az ellen a miskolci férfi és nő ellen, aki tavaly internetes hirdetésben azonnal kezdhető munkát ígért, az "anyagküldésért" pedig több ezer forintot kért. Az ügynek 102 sértettje van - közölte a Pest Megyei Főügyészség szóvivője.

Gyugyi Csilla elmondta, hogy a Ceglédi Járásbírósághoz küldött vádirat szerint a két miskolci csaló tavaly nyáron elhatározta, hogy egyikük egy internetes portálon hirdetést ad fel, amelyben otthon végezhető munkát kínálnak havi 55 ezer forintos kereseti lehetőséggel. A hirdetésben kozmetikai termékek csomagolásához, címkézéséhez kerestek jelentkezőket azonnali vagy másnapi munkakezdéssel. A tevékenységhez szükséges anyagot Érden kellett volna átvenni, ám annak, aki néhány óra alatt nem tudott a megjelölt címre eljutni, megígérték, hogy 3500 forint átutalása ellenében futárszolgálattal küldik el.

Szerte az országból jelentkeztek a munkára, a leendő "partnerek" a megjelölt bankszámlára átutalták a pénzt - mondta a főügyészség szóvivője. Közlése szerint a két embernek sem lehetősége, sem szándéka nem volt ígéretének teljesítésére, s a hirdetésre jelentkezőknek e-mailben megadott telefonszámon a pénzek beérkezése után már egyiküket sem lehetett elérni.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • AgentKis #4
    Ezzel a gyakorlattal minden negyedik ember sitten lenne kis hazánkban... Valakinek etetni is kell(ene) őket! Aki ilyen és hasonló ígérgetésre előre fizet az magára vessen! Kérje a cuccot utánvéttel, máris kiborul a "bili"...
  • Sajátvéleményem #3
    Fejenként 10 év, és addig nem kiengedni őket, amíg minden károsultnak nem fizették vissza a kárár (kamatostul) De mi lesz? 2-3 év felfüggesztve, kártérítés meg ...
  • hungi #2
    Mer' ugyanezt a b*zárban vagy akármelyikmásik újságban nem lehetne megtenni, igaz?
  • globint #1
    Talán nem kellene az internethasználatot oktatni a börtönben!