SG.hu

Megjelent a Java Platform Enterprise Edition 7

Az Oracle a Java Community Process (JCP) közösség tagjaival együttműködve bejelentette a Java Platform, Enterprise Edition 7 (Java EE 7), valamint a Java EE 7 Software Development Kit (SDK) megoldások piacra kerülését.

A kiadott közlemény szerint a Java EE 7 új szolgáltatásai közé tartozik egy olyan skálázható infrastruktúra, amely lehetővé teszi a HTML5 specifikáción alapuló alkalmazások építését. Ez például olyan fejlesztéseknek köszönhető, mint a kis késleltetésű, kétirányú végponti kommunikációra épülő WebSockets technológia, az adatelemzés és adatcsere egyszerűsítése az iparági szabványnak számító JSON feldolgozás révén, továbbá a JAX-RS 2.0 keretrendszerre épülő aszinkron RESTful Web Services még több párhuzamos felhasználót támogató megoldása.

A fejlesztői hatékonyság fokozása érdekében a Java EE 7 egyszerűsített alkalmazásarchitektúrát valósít meg egy egységes, integrált platformmal. Emellett csökkenti a boilerplate kódokat függőséginjektálás és alapértelmezett erőforrások használatával, növeli a hatékonyságot az annotációk használatának kibővítésével, a RESTful Web Services kliens támogatása révén pedig tovább szélesíti az alkalmazáshordozhatóság lehetőségeit. Az új verzió a kötegelt feladatokat kezelhető egységekre bontja a folyamatos OLTP-teljesítmény biztosításához, többszálas konkurens feladatokat határoz meg a fokozott skálázhatóságért, javítja a managed beanek összehangolását (beleértve a tranzakciós interceptorokat), továbbá többféle lehetőséget és rugalmasságot kínáló tranzakciófeldolgozó alkalmazásokat tesz lehetővé.

A Java Message Service (JMS) 2.0 új funkciói mind a használhatóság javítását szolgálják, például az annotációk, a kontextus- és függőséginjektálás (Contexts and Dependency Injection - CDI) által támogatott beanek, valamint az üzenetek írásához és fogadásához szükséges kódolás jelentős egyszerűsítése. A Java EE 7 SDK közvetlen gyakorlati lehetőséget teremt a Java EE technológiák elsajátításához. A fejlesztői készletben oktatóanyagok és sablonkódok mellett API-dokumentáció is rendelkezésre áll.

A Java EE 7 kiadását az érdeklődő fejlesztők akár azonnal kipróbálhatják a gyakorlatban is. Ezáltal kiaknázhatják a NetBeans Integrated Development Environment (IDE) fejlesztőkörnyezet 7.3.1 verzióját, amely támogatja a Java EE 7 funkcionalitását, többek között a HTML5 specifikációt és az Eclipse Kepler (4.3) keretrendszert. Az Eclipse Java EE 7 támogatást kínáló egyes korai buildjei jelenleg is elérhetők. A Java EE 7 új szolgáltatásait lefedő képzést az Oracle már szintén közzétette a fejlesztők számára, hogy felgyorsíthassák a Java EE 7 verzióra való átállást, és kiaknázhassák a platform legújabb fejlesztéseit.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!