SG.hu

Az Oracle is több IT-szakembert szeretne

Az Oracle osztozik az Európai Bizottság azon szándékában, hogy növekedjen az IT szakemberek száma Európában, amely a 21. századi tudásalapú gazdaság egyik fontos összetevője, és amely az Európa-szerte riasztóan növekvő fiatalkori munkanélküliség egyik ellenszere lehet.

Mint arról beszámoltunk, az Európai Bizottság útjára indította a “Nagykoalíció a Digitális Munkahelyekért” kezdeményezést, amelynek célja, hogy csökkentse a kínálat és kereslet különbségét az információtechnológiai és telekommunikációs állások európai piacán. A fő célkitűzés a jelenlegi csökkenő tendencia megfordítása és az IT szakemberek számának növelése a munkaerőpiacon. Az Oracle Academy csatlakozott a programhoz és egyben felajánlotta egy olyan kezdeményezés vezetését, amelynek célja, hogy összehozza az informatikai és telekommunikációs piac vezetőit, oktatási minisztériumokat és egyéb releváns szervezeteket az informatikaoktatás támogatására.

A cég közleménye szerint kevés olyan szak van, ami annyi lehetőséget nyitna meg a hallgatók előtt a 21. században, mint az informatika és a mérnöki tudományok. Az elmúlt évben az Oracle Academy több mint 364 000 hallgatót támogatott az Európai Unióban 450 millió euró értékben, olyan technológiai programok formájában, amelyek felkészítik a hallgatókat a munkaerőpiaci belépésre. Az Oracle teljes portfóliót kínál, amely szoftvereket, tananyagot, technológiát, oktatói képzést és a vizsgaanyagokat is magába foglalja. Az Oracle folyamatosan fektet erőforrásokat az Oracle Academy-n keresztül abba, hogy segítse az európai kormányokat az IT munkaerőhiány leküzdésében és felkészítse a diákokat a munkaerőpiaci belépésre az EU tagországaiban.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!