SG.hu

500 millió forint munkaügyi informatikára

Félmilliárd forintos uniós támogatásból felgyorsítja informatikai fejlesztéseit a Nemzeti Rehabilitációs és Szociális Hivatal (NRSZH). A pályázaton nyert összegből folytatódik a komplex és integrált Rehabilitációs Szakigazgatási Rendszer (RSZR) fejlesztése.

A kormány közleménye szerint a megváltozott munkaképességű emberek rehabilitációjának és foglalkoztatásának elősegítésére 2012.01.01-vel elindult korszerűsítési program fontos eleme az informatikai fejlesztés, amely forrását több Európai Uniós projekt biztosítja. Ennek egy kiemelt fontosságú újabb fejlesztési szakasza indulhatott el az EKOP-1.1.13-2012-2012-0001 keretében. A 2012.07.01-vel létrejött új rehabilitációs hatóságok feladatellátását egyetlen komplex és integrált rendszer, az RSZR támogatja. Ennek a rendszernek a fejlesztése gyorsulhat fel azáltal, hogy az NRSZH, mint kedvezményezett közel félmilliárd forintos uniós támogatásban részesült.

A szakigazgatási feladatok támogatására egy korszerű, szolgáltatás-orientált architektúrával rendelkező, ügymenet-támogatást biztosító, központi, komplex és integrált informatikai rendszer jön létre. A rendszer elektronikus kapcsolatokat valósít meg a feladatellátásban érintett hatóságok, a NAV, a Nyugdíjfolyósító Igazgatóság, a Nemzeti Munkaügyi Hivatal és az RSZR rendszerei között.

A Közigazgatási Reform Programok Irányító Hatóság a Nemzeti Rehabilitációs és Szociális Hivatal "szakrendszeri informatikai fejlesztése" című pályázatát 499.930.400 Ft összegű támogatásra érdemesnek ítélte, melyről a MAG-Magyar Gazdaságfejlesztési Központ Zrt. 2013. február 6-án megküldte a támogató levelet és a Támogatási Szerződés 2013. február 22-én lépett hatályba. A projekt az Európai Unió támogatásával, az Európai Szociális Alap társfinanszírozásával valósul meg.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!