SG.hu

Játékosoknak készített notebookot a Razer

Az Intel Haswell processzor megjelenésére időzítve dobta piacra a Razer a másfél centi vastag Blade-et, mely egy 14 collos notebook négymagos i7 processzorral és NVIDIA GTX 765M videokártyával.

A cég bejelentése szerint a Razer Blade a világ legvékonyabb gamer laptopja, mindössze 16,8 mm vastag, tömege 1,8 kiló. Meglepő összehasonlításuk szerint "köbcentinként nagyobb teljesítménnyel rendelkezik, mint a világ bármely laptopja" - ez igaz lehet, tekintve hogy ilyen mérőszámot még semelyik másik cég nem tett közzé. A merev, teljes egészében alumínium vázba egy 14 hüvelykes 1600 x 900-as LED-es háttérvilágítású kijelzőt szereltek. Teljes méretű, háttérvilágítással ellátott billentyűzetének gombjai a speciális igényeknek megfelelve programozhatóak. Trackpadje támogatja a többujjas gesztusokat.


A játékoknál azonban nem a processzor, hanem a grafikus kártya szokott lenni a szűk keresztmetszet, a mérnökök erre az NVIDIA GeForce GTX 765M GPU-ját választották 2 GB GDDR5 memóriával megtámogatva. A rendszermemória 8 GB 1600 MHz-es DDR3L, és alapfelszereltségként 128 GB tárhellyel érkezik, mely 256 GB-os vagy 512 GB-os SSD-re bővíthető. Kiemelik még a sztereó hangszorós Dolby hangrendszert és a konkurensekénél ötször gyorsabb vezeték nélküli adapterét. A hatalmas teljesítmény ellenére a cég állítása szerint akár 6 óra hosszat is kihúzza.

A termék kizárólag az Egyesült Államokban és Kanadában előrendelhető, ára 1800 dollártól felfelé lesz.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • kozoltan82 #14
    ez inkább másodlagos gémer laptop :-D
  • DontKillMe #13
    ..akartam szólni, hogy biztos az 5800-ra gondoltál..de azért maradjunk annyian, hogy kompromisszumokkal max..mert nálam a full az full hd és full settings. És ezt az 5800 messze nem tudja..így együtt..;).
  • nextman #12
    Szerintem sokan nem jatekra vesznek ilyet, hanem csak, hogy legyen bivaly a gep es ne akadjon semmi.
  • FoodLFG #11
    jabocs a10-5800k akartam írni
  • FoodLFG #10
    még egy usb port már nem fért rá, mi? XD
    nem mintha számítana. bohóckodás az egész.

    remélem azért az ethernet csatlakozót nem hagyták le róla, mert a videóban éppen nem láttam. az lenne még alázós paraszvakítás... x)


    amd 5600k aput vegyetek. 30e forint és minden játék elmegy rajta full hdban. arra értelmes gépet lehet építeni + normális méretű monitor. az pedig kit érdekel, hogy nem hordozható, interneten kell játszani.
  • Bari06 #9
    Imádom, de ennyiért már inkább összerántok egy fullos asztali PC-t.
  • cateran #8
    Persze, de a trackpadnel ki van emelve a feature....Igaz, szamomra az ultramobil gaming laptop kategoria is komoly fejtores, mert ugyis asztalon, halozatrol lesz hasznalva, csak amig odaig el kell cipelni, szamit a suly, az meg tokmindegy, hogy 2 vagy 3 kg...mar legalabbis nekem :D (volt gamer laptopom, igaz, csak 15'-os)
  • wraithLord #7
    Technológiafitogtatás és pénzszerzés. Meg talán minél kompaktabb, annál jobban hordozható...
    Meg vegyél hozzá hűtőt, mert különben hamar bedöglik a túlmelegedéstől. :D Mondjuk itt már nincs értelme a kompaktságból adódó előnynek, mert ilyen erővel csinálják vastagabbra, de normális hűtéssel, mint az Alienware pl.

    A trackpad meg csak úgy van rajta, mert miért ne. Ettől is többnek látszik.
  • cateran #6
    Gamer laptop, biztos, hogy asztalra szantak, csak akkor meg a vekonysag hatrany lehet(de legalabbis kiafaszt erdekel) meg a trackpad okossagot sem ertem...letezik elo ember, aki gamer laptoppal eger nelkul csinal barmit is? Ugy altalaban veve zavaros, hogy most mit is akart elerni a razer (mondjuk a kezikonzoljul is elegge nagy talany, hogy vmi vicc vagy tenyleg komolyan gondoltak?)
  • wraithLord #5
    Gondolom elsősorban asztali használatra szánták (a hordozhatóság attól még nagy előny), és akkor be lehet szerezni mellé netbook hűtőt, dokkolót, anyámkínját.

    Tuti nem játszanék vele a buszon. Megégetné a gatyámat. A netbookom ennél vastagabb, nagyságrendekkel kisebb teljesítményű, de az is tud jó meleg lenni... :D

    Régen 14"-os CRT monitorokon játszott a PC-s nép jórésze, nem értem, miért annyira lehetetlen elképzelni, hogy 14 coll is elég játékhoz. Igaz, manapság már enyhén szólva "nem divat" az ekkora monitor, de azért elég könnyen elfelejti az ember, honnan jött - úgy tűnik...