SG.hu

Haswell-támogatás a legújabb AIDA64-ben

Többszálú sávszélesség benchmark, gyorsítótár és memóriasebesség-mérés valamint Intel Haswell processzor-támogatás az AIDA64 legújabb verziójában.

Megjelent az AIDA64 termékcsalád 3.00-s verziója - jelentették be a fejlesztők. A rendszerdiagnosztikai szoftver naprakészen támogatja az informatikai szakemberek és vezetők munkáját, így a legújabb processzorok használata mellett is pontos képet nyújt a vállalati rendszerekről, elősegítve azok optimális kihasználását. A legújabb verzió tartalmazza a vállalati felhasználóknak szánt hálózati menedzsment- és rendszerteszt-szoftvert, az AIDA64 Business Editiont, valamint a PC diagnosztikai és sebességmérő AIDA64 Extreme Editiont.

A v3.00 legfontosabb újdonságai, az új gyorsítótár- és memória benchmarkok. A régi gyorsítótár- és memória késleltetés benchmark lineáris előremenetben (forward-linear) járta végig a memória blokkot, ezt pedig több processzor is képes volt túloptimalizálni. Erre a problémára jelent megoldást a v3.00 azzal, hogy egy adott memória blokkon belül véletlenszerűen "ugrál" a benchmark, és nem szabályos mintázatban előrefelé halad.

"A szakemberek számára kiemelten fontos, hogy az általuk használt diagnosztikai, rendszertesztelő szoftverek naprakészen kövessék a hardveres változásokat, hiszen így tudják optimálisan kihasználni azok lehetőségeit és teljesítményét. A FinalWire fejlesztőcsapata a piaci szereplők közül ismét a leggyorsabban reagált az újdonságokra. Ennek köszönhetően már az Intel legújabb processzorának hivatalos bejelentése előtt bátran állíthatjuk, hogy az AIDA64 legújabb verziója támogatja azt" - nyilatkozta Tóth Péter, a termék hivatalos magyarországi disztribútora, a SZEROTO Kft. ügyvezető igazgatója.

A kiadott közlemény szerint a FinalWire által fejlesztett termékcsalád új kiadása alapjaiban újraírt memóriasávszélesség-mérést, illetve memóriakésleltetés-sebességmérést tartalmaz, amelyek immár AVX2, AVX és SSE optimalizációt is kaptak. Az új verzió már 32 szálon is képes mérni az olvasási, írási és másolási sávszélességet. A régebbi processzorok támogatása érdekében természetesen minden sebességmérés és a Rendszer stabilitásteszt elérhető 32 bites változatban is. A legújabb AIDA64 frissítés teljes körűen támogatja az AMD "Kabini" és Intel "Haswell" processzorokat, illetve bővített lapkakészlet-információkat tartalmaz az Intel "Lynx Point" és "Lynx Point-LP" PCH-khoz, valamint az Intel "Haswell" integrált memóriavezérlőhöz is. Támogatja a legújabb AMD Radeon és nVIDIA GeForce grafikus vezérlőket, monitorozza az OpenGL és GPGPU információkat, valamint hőmérséklet- és hűtőventilátor-figyelést is végez a legújabb GPU-khoz.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!