SG.hu

Szolgáltatásokat szimulál egy magyar szoftver

A SziMeBody Kft. munkatársai által fejlesztett szoftver elkészültével akár egy termék vagy szolgáltatás fizikai létrehozása nélkül is könnyedén lefolytatható majd a működtetéshez szükséges szimuláció. Az Új Széchenyi Terv Gazdaságfejlesztési Operatív Programja keretében támogatott, közel 725 millió forintos összköltségű ViveHuman verifikációs program legfrissebb eredményeiről tartottak beszámolót az innovációban résztvevő szakemberek. A virtuális verifikáció a minőségbiztosításban és a minőségellenőrzésben költséghatékonyan alkalmazható vizsgálati módszer annak ellenőrzésére, hogy egy termék, vagy szolgáltatás megfelel-e az elvárt követelményeknek. Az ergonómia felhasználásának a mérnöki gyakorlatban az az elsődleges célja, hogy a megtervezett termékeket, rendszereket az emberek maximális biztonsággal használhassák.

A SziMeBody Kft. fejlesztő munkatársai egy olyan szoftver megvalósításán dolgoznak, amelynek használatával az ergonómiai vizsgálatok virtuális ellenőrzése mérsékelt ráfordítás mellett elvégezhető. A számítógépes program alkalmazása olyan mérnöki tervezőmunka során válik nélkülözhetetlenné, ahol az embert érő hatások vizsgálata elengedhetetlen. A modellezés megkezdése előtt a mérnökök meghatározzák a tervezett közegben elvégzendő munkafeladatokat és megadják a szimulációs környezet emberre vonatkozó paramétereit. Mindezek után a virtuális munkások a virtuális környezetben megkísérlik az előre meghatározott feladatok végrehajtását, ez idő alatt a ViveHuman program folyamatosan vizsgálja a valósághű környezet változásait, és jelzi, ha a végrehajtás során veszélyes helyzetet érzékel, vagy ha a feladat megvalósítása nehézségekbe ütközik.

"Úgy gondoljuk, hogy a jövőben a konstrukciós és verifikációs munkák döntő része virtuális térben zajlik majd. Várhatóan az online szoftverszolgáltatási trend is úgy alakul, hogy a felhasználók nem licenszdíjat fizetnek, hanem szolgáltatási díjat - mint a villany és gáz esetében- és azért is csak annyit, amennyit az adott szolgáltatásból használni kívánnak” - nyilatkozta Gulyás Zsolt a SziMeBody Kft. ügyvezetője. „A sikerhez a pénzügyi támogatás megléte nem elégséges, az ötletek megvalósításához a megfelelő menedzsmenttudás nélkülözhetetlen” - mondta el Kurtán Zoltán, a projekt menedzselését klasztertagként segítő DBH Group vezérigazgató-helyettese.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!