SG.hu

Fedélzeti Wi-Fi két Air France - KLM repülőgépen

Az Air France-KLM csoport kísérleti jelleggel elindítja drótnélküli internetes szolgáltatását két repülőgépük fedélzetén. A szolgáltatás az év hátralévő részében üzemel.

Az Air France légitársaság wifi szolgáltatással felszerelt repülőgépének első útja a párizsi Charles de Gaulle reptérről New Yorkba vezet, a KLM pedig Panamába indítja hasonló paraméterekkel rendelkező járatát az amszterdami Schiphol repülőtérről. Ezt követően az év hátralévő részében a két gép folyamatosan tengerentúli utakat teljesít majd. A kilenc hónapos tesztidőszak után mind a fogyasztói, mind a műszaki jellegű tapasztalatokat értékelve döntenek a wifi-elérés lehetőségének kiterjesztéséről.


Az Air France-KLM cégcsoport két leányvállalata, az Air France, illetve a KLM légitársaság egy-egy Boeing 777-300-as típusú repülőgépén építette ki a drótnélküli internet lehetőségét. Az utasszállító fel és leszállásakor biztonsági okokból továbbra sem biztosított az internetelérés. A fejlesztők erőfeszítéseinek köszönhetően azonban a gép a 6 kilométeres repülési magasság elérésekor belső hálózaton már képes biztonságos drótnélküli csatlakozást biztosítani az okostelefonok, vagy hordozható számítógépek számára. Ezeken a készülékeken az utasok a repüléshez kapcsolódó minden információt elérhetnek, a célállomásról szóló tájékoztatásokkal, és a légitársaság számos egyéb információjával együtt, illetve különböző televíziós hír- és sportcsatornák elérése is biztosított, mindezek egy saját belső weboldalon keresztül.

A cég közleménye szerint 1 óra böngészés 10,95 euróba kerül, az utazás teljes idejére pedig 19,95 eurót kell fizetni a drótnélküli internetelérésért (minden osztályra ezek az árak vonatkoznak). Az utasok bankkártyával fizethetnek, a mobiltelefonos használat díját pedig kiszámlázzák a felhasználónak - ára az utas roaming beállításainak megfelelően változik. A belső weboldal elérése ingyenes.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • Darth Sith #1
    Csak ezt nem írja le a cikk, hogy ez milyen sebességű, milyen korlátozásokkal használható, hogyan oldották meg a minőségi kapcsolat fenntartását stb.. ami a lényeg lenne.