SG.hu

Több új termékkel jelentkezett az SAP

Több új megoldást jelentett be az SAP a napokban, melyek a mobilitás, a felhő, és a memória alapú számítástechnika köré összpontosulnak.

Bemutatkozott a SAP Mobile Secure, az üzleti mobilitás menedzsment csomag, mely vállalati szintű titkosítást ad eszközök, alkalmazások, és tartalom számára. A cég közleménye szerint ez a felhőből is elérhető, egy euró/ mobileszköz áron. A SAP Afaria mobileszköz menedzsment felhő verziója pedig már Windows 8-at is tudja kezelni, az Android, iOS rendszerek mellett. (A megoldás ingyen kipróbálható 30 napig.) A szoftvervállalat partnerségre lépett a Mocana-val, melynek keretében az SAP értékesíti a cég mobilbiztonság megoldását. Az SAP Mobile App Protection by Mocana segítségével külön programozás nélkül, pillanatok alatt lehet biztonsági és használati protokollokat készíteni iOS és Android alkalmazásokhoz.

Debütált az SAP Fiori is, mely a leggyakrabban használt SAP funkcionalitások leképeződése, mindezt egyszerű, könnyen használható, intuitív felületre hozva. Az első kiadás 25 app-ot rejt, köztük pl. munkafolyamat jóváhagyás, információkeresés, vevőrendelés létrehozás. Az app-okat nemcsak mobilról, hanem a pc böngészőjéből is lehet használni, amennyiben azok rendelkeznek HTML5 támogatással. Az első tesztelők között a Valero olajcég volt, melynek illetékese szerint az SAP Fiori alkalmazásait annyira egyszerű használni, mint a facebookot, vagy a google-t.

Megjelent a HANA 6-os szervizcsomagja, melyben többek közt növelték a szövegbányászati képességet, beágyazott interaktív oktatással látták el, valamint képes már heterogén relációs, és nem relációs adatbázisokból is olvasni, mint pl. Hadoop, Sybase Adaptive Server, Sybase IQ. Kibővült az SAP HANA Marketplace is, mely a HANA alapú termékek platformja. Itt akár ki is lehet próbálni a memória alapú megoldásokat, kapcsolatba léphetnek egymással a fejlesztők, sőt már az SAP Store-al is integrálták.

Megnövelték az SAP HANA Real Time Fund tőkéjét, melynek célja, hogy támogassák azon startupokat, vállalkozókat, melyek a szoftvercég platformjára- köztük HANA-ra- építik üzletüket, és hogy kihasználhassák a valós idejű applikációk nyújtotta üzleti lehetőségeket. A tőkeemelést követően 505 millió dollár áll az alap rendelkezésére. A 2012-es indulás óta közel 400 induló vállalkozás csatlakozott a programhoz, 19 országból. Az SAP HANA One új verzióját ellátták az SAP Lumira üzleti intelligencia szoftverrel, valamint a szoftvercég többi alkalmazásai mellett más heterogén adatforrásokkal is elboldogul.

Világszerte elérhető már az SAP Business Suite on HANA megoldáscsomag, melyet az év elején mutattak be. Azóta több mint 130 ügyfélnél történt, vagy történik kiszállítás. Új iparággal is bővült a vállalat portfóliója, mellyel 25-re emelkedett a szoftvercég által lefedni képes szektorok száma. Az SAP for Sports& Entertainment csomag a sport, és szórakoztatási iparágban működő vállalatok speciális igényeire ad választ. Ilyen például a sportszervezetek tehetségkutatása, a szurkolói élmény növelése valós idejű kimutatások révén, vagy a koncertszervezők hatékony logisztikai támogatása. A bejelentésekre a SAPPHIRE NOW konferencián került sor.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!