MTI

IT-együttműködés Szaúd-Arábia és Magyarország között

Magyar-szaúdi infokommunikációs munkacsoport felállításáról állapodott meg Vályi-Nagy Vilmos, a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium (NFM) infokommunikációért felelős államtitkár Rijádban, a testület alakuló ülését Budapesten rendezik majd meg.

Az államtitkár Szaúd-Arábiában tett hivatalos látogatásán találkozott többek között Mohamed Jamil Mulla informatikai miniszterrel is. A szaúdi kormány képviselője elmondta, hogy jelentősen, mintegy ezerrel növelnék a Magyarországon tanuló szaúdi egyetemisták számát, elsősorban az orvosi és mérnök-informatikus képzéseken. A tárgyalófelek megállapodtak abban, hogy támogatják közös informatikai és távközlési beruházások megvalósítását, és kezdeményezik a befektetések védelméről szóló kétoldalú megállapodás előkészítését.

A magyar delegációt, amelyben jelentős számú hazai üzletember is részt vett, fogadta a Saudi Telecom Company vezetése. A cég Szaúd-Arábia második legnagyobb vállalata. A megbeszélésen elsősorban üzleti célú befektetésekről, megállapodások előkészítéséről esett szó - közölte az NFM.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!