Berta Sándor

FBI: több pénz kell az online ellenőrzéshez

Az amerikai Szövetségi Nyomozó Iroda a leendő költségvetési esztendőre a tervezettnél jóval több pénzt szeretne kiharcolni magának, szerintük csak így lehet javítani az internetes tevékenységekkel kapcsolatos adatgyűjtést és -elemzést.

A hivatal a Next Generation Cyber Initiative nevű programja számára a meglévő 45 millió dollár mellé további 41 millió dollárt kért. Ebből a pénzből többek között 36 új munkatársat, köztük tíz szövetségi ügynököt állítanának munkába, valamint 33 millió dollárt nem személyi költségekre, hanem korszerű felszerelések és szoftverek beszerzésére fordítanának, hogy az FBI javítani tudjon elektronikus adatgyűjtési és -elemzési képességein.

Az elkészített dokumentum és költségvetési tervezet teljes mértékben támogatja a szövetségi kormány kiberbiztonsági stratégiáját. Megszüntetnék a meglévő képességek kritikus hibáit, könnyebben kivizsgálhatók lennének a számítógépekbe való betörések és azonosíthatók az elkövetők, valamint az utóbbiakat az eddiginél gyorsabban és egyszerűbben ártalmatlanná lehetne tenni.

A Szövetségi Nyomozó Iroda már korábban is rámutatott, hogy az elektronikus kommunikáció növekvő mértékű használata megnehezíti a nyomozati munkát és a bűnözés elleni harcot, mert a távközlési folyamatok ellenőrzését a decentralizált és gyakran titkosított szolgáltatások akadályozzák. A követeléseivel az FBI egyáltalán nem lóg ki a sorból. A 2014-es "kiberháborús" költségek egyre inkább növekednek, annak ellenére, hogy az eredeti cél a kiadáscsökkentés volt, azonban az FBI mellett a Pentagon és a belbiztonsági minisztérium is további pénzeket kaphat a kibervédelem erősítésére.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • csimmasz #4
    Mindamellett, hogy nekem sem nagyon tetszik az egyre nagyobb megfigyelés megmondaná valaki, mégis mi a fenét tudna csinálni Amerika?
    Ugye senki sem gondolja komolyan ha az USA helyett akrmelyik másik nemzetnek lenne akkora befolyása mint neki az olyan lenne mint valami utópia?
    A németeket láttuk a II vh ban, az oroszok is iskolapéldái voltak a szabadságnak, törökök, római birodalom stb?
    Még mindíg Amerika a leg szabadabb az összes közül.
    És a tévedések elkerülése végett, maga a terrorizmus már a Római birodalomban is jelen volt, épp a maratoni robbantás apropóján volt egy műsor erről, minden nagy vezető hatalom már maga a státusza miatt sok ellenséget generál legyen az akár milyen békés.
    Szóval lehet az USA -t köpködni de még a világ nagy rész oda akar menni és nem fordítva, megfigyelés ide vagy oda.

  • Palinko #3
    ezaz csak ilyesmire meg háborúra költsék, majd csak fellógatják őket. most még írjuk le úgy sincs pénzük elolvasni, lolmá :D
  • Darth Sith #2
    mindent a terrorizmus megfékezése ellen!!
  • Barkasfarkas #1
    Ha szeretném őket támogatni az "internetes bűnözés elleni harcban", hová utalhatom a pénzt? ;)