MTI

IT- fejlesztésekről egyeztetett Magyarország és Azerbajdzsán

A Magyarország és Azerbajdzsán közötti informatikai, infokommunikációs adatátviteli fejlesztési lehetőségekről tárgyalt Németh Lászlóné nemzeti fejlesztési miniszter és Ali Abbaszov azeri kommunikációs és információtechnológiai miniszter Bakuban - mondta az egyeztetést követően telefonon Vályi-Nagy Vilmos infokommunikációért felelős államtitkár.

Az államtitkár közölte: a felek megállapodtak abban, hogy szoros együttműködést alakítanak ki magyar és azeri cégek között, illetve kormányzati szinten adatközpontok, internet- és telefonhálózat építése, űrkutatási fejlesztési területeken, valamint postai vonalon. Vályi-Nagy Vilmos elmondta: megegyeztek, hogy az azeri szakértői csoportok júniusban Magyarországra látogatnak, valamint magyar szakértők és cégek utaznak még ugyanebben a hónapban Bakuba. Hozzátette: a felsorolt területeken szeretnének konkrét szerződéseket kötni.

Beszélt arról is, hogy megállapodtak a magyar-azeri infokommunikációs memorandum megújításáról, részben a technológiai fejlődés miatt, részben az infokommunikáció és a high-tech technológia együttműködési lehetőségeinek kibővítése érdekében. Az államtitkár a kétnapos hivatalos úttal kapcsolatban ismertette: energetikai és gazdaságfejlesztési egyeztetéseket folytatnak az érintett tárcavezetőkkel.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!