SG.hu

Honlap indult a református hittanról

Informálni a beiratkozás előtt állókat és segíteni azoknak, akik még nem döntötték el, hogy református hittanra járassák a kötelező erkölcstanoktatás keretében állami iskolába járó gyermeküket – ez a célja a Magyarországi Református Egyház által most elindított hittan.info honlapnak.

2013. szeptember 1.-től minden állami általános iskolában az 1. és az 5. osztályos gyermekek erkölcstan vagy hit- és erkölcstan órákon vesznek részt. A törvényalkotók az erkölcstan tantárgyat vezették be kötelezően és ehelyett választható, alternatívaként a felekezeti alapon szervezett hit- és erkölcstan tantárgy, és ennek keretében természetesen a református hittan is. A szeptembertől elsős gyermekek szüleinek a beiratkozáskor, legkésőbb 2013. április 30-ig kell meghozniuk döntést, a következő tanévben ötödikesek esetében május 20. a határidő.

Ezekhez a felelősségteljes és tájékozott döntésekhez kíván a hittan.info honlap segítséget nyújtani. Jelenleg az oldal fő olvasnivalója a gyakori kérdések gyűjteménye, amely az alapvető információk részletes kibontásával kíván segíteni. Hamarosan a református hittanórákon elhangzó tananyag szemléltetésével is megpróbáljuk közelebb vinni a döntéshez az érdeklődőket.

Szeptember 1-jétől minden állami általános iskolában az 1. és az 5. osztályos gyermekek erkölcstan vagy hit- és erkölcstan órákon vesznek részt. A törvényalkotók az erkölcstan tantárgyat vezették be kötelezően, és ehelyett választható alternatívaként a felekezeti alapon szervezett hit- és erkölcstan tantárgy, ennek keretében pedig a református hittan is. A szeptembertől elsős gyermekek szüleinek a beiratkozáskor, legkésőbb április 30-áig kell meghozniuk döntést, a következő tanévben ötödikesek esetében pedig május 20. a határidő.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • ADAMEX9 #7
    Ki mondta, hogy a zsidó vallást hagyjuk meg? Az is kuka!
  • Tetsuo #6
    Szóval a demokrácia nevében, tiltsuk be a vallást? Egyedül a zsidó vallás maradjon, igaz? A holokauszt miatt, persze.
    Ez a liberális logika.
  • bvalek #5
    Na ja, melyik egyházé? Amelyikröl a cikkben szó van, az éppen nemrég deklarálta, mennyire gyülöl egy bizonyos másik egyházat. Ez nem valami ködös múltbéli dolog, tavaly történt. Nem tudom hogy ezek után milyen jogalapjuk van erkölcsröl papolni bárkinek is.
  • Narxis #4
    Ha még csak "ennyi" lenne az egyház bűne...
  • Cat #3
    Gyerekeket vetkőztetett egy hittan tanár
  • ADAMEX9 #2
    Úgy, csesszük el a gyerekünk életét már elsősként! Vallás...
  • bvalek #1
    Megtanítják majd a gyerekeknek, hogy a katolikus szentmise kárhozatos bálványimádás, és hogy aki részt vesz benne, az a pokolra kerül? Hadd fejlödjenek erkölcsileg.