MTI

Online miseközvetítéseket tartanak a Somogy megyei Tabon

Online miseközvetítéseket tartanak a Somogy megyei Tabon, hogy az idős, nehezen mozgó vallásos emberek otthonról az élő közvetítést nézve követhessék a település templomában tartott szentmisét - olvasható a Magyar Telekom közleményében.

A helyi plébánia számára a Magyar Telekom tableteket és a streameléshez szükséges eszközöket is biztosít, amelyeket Sifter Gergely plébános a református és az evangélikus egyházközösségekkel megosztva használ majd a jövőben - írták. Kitértek arra: Magyarországon a legutolsó népszámlálási adatok szerint körülbelül 2,3 millió 60 éven felüli vallásos ember él, 18 százalékuk azonban - koruk vagy egészségi állapotuk miatt - nem tudja elhagyni otthonát, így templomba sem járhat.

"A digitális megoldások erre a problémára is egyszerű választ kínálnak: a szupergyors, országosan elérhető mobil- és vezetékes hálózatoknak köszönhetően az országban szinte bárhol megvalósítható olyan online közvetítés, amely a helyi közösség idősebb tagjai számára az otthonaikba hozza el az adott települések templomainak istentiszteleteit" - írták.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • xyl #3
    Ennek többek között azért van hírértéke, mert a Magyar Telekom biztosítja az eszközöket. Ezáltal igazodni lehet a meglévő (és tervezett) hálózati infrastruktúrához, amiről annak, aki önerőből hoz létre egy ilyen rendszert elég kevés információja van.
  • lammaer #2
    Más egyház megoldotta már rég, saját erőböl. Csak hát ugye a Vatikánnak nem tellik tabletre :)