SG.hu

Budapesten is bemutatták a Galaxy S4-et

A Samsung új budapesti márkaboltjának megnyitásával kötötte össze új csúcskategóriás okostelefonjának hazai bemutatását.

A vállalat az Allee első emeletén nyitott új üzletet, melyben teljes termékkínálatuk megtalálható, és ezzel együtt volt látható először Magyarországon a cég SIII-mat leváltó készüléke. Az előd több, mint ötvenmillió példányban kelt el világszerte, így meglehetősen sokan voltak kíváncsiak a budapesti eseményre, annak ellenére is, hogy a netről tájékozódó olvasó semmilyen újdonságot nem ismerhetett meg. A vállalat képviselői alig néhány dolgot mondtak el a március 15-én magyar idő szerint éjfélkor tartott amerikai bemutatón elhangzottakból - melyről mi is beszámoltunk -, de a szűkre szabott idő miatt ezeket sem sikerült maradéktalanul prezentálniuk, amit lelkesedésükkel próbáltak pótolni.

Klikk ide! Klikk ide! Klikk ide! Klikk ide! Klikk ide! Klikk ide!
Klikk a képekre a nagyobb változathoz

Elhangzottak a legfontosabb adatok, miszerint méretében és tömegében nem igazán változott, de a kijelző 5 collra nőtt, részletessége pedig már Full HD, azaz 1920 x 1080 pixeles. Bemutatták, hogy fényképezésnél ezentúl már mindkét kamera működhet, és mindent megtettek, hogy megmagyarázzák miért jó ez, de vicces képek készítésének lehetőségén kívül egyéb nem hangzott el. A második demó a "dráma shot"-ot, azaz egy olyan fényképet próbált bemutatni, melynél a háttér változatlan, de az alany különböző fázisokban látható - a háttérben lévő tévére ki is volt rakva egy gördeszkás ugrás, amin az indulástól a földre érkezésig tartó fázisok voltak rajta. Sajnos ez sem sikerült igazán, pedig csak egy pár lépéses sétáról volt szó - a telefon valószínűleg a helyiségben lévő nagy tömeg miatt nem tudta ezt megalkotni.

Klikk ide! Klikk ide! Klikk ide! Klikk ide! Klikk ide! Klikk ide!
Klikk a képekre a nagyobb változathoz

Röviden kitértek az érintés nélküli irányításra, azaz arra, hogy a telefon felett elhúzva az ujjunkat is tudunk görgetni, vagy felvenni egy bejövő hívást. Elhangzott, hogy az üzleti ügyfelek miatt a céges és a privát adatok különválaszthatók, és hogy tucatnyi egészségügyi készülékkel (pl. vérnyomásmérő) kompatibilis, melyekkel együttműködve képes állapotunkat figyelni. A beszédet követően megfoghattuk és kipróbálhattuk a telefont, és bemutatták tartozékait is, köztük a vezetéknélküli töltőt és az "okos hátlapot", melynek előlapján egy apró nyíláson át csukott állapotban is láthatók a legfontosabb adatok, például a hívó személye. Mivel külalakjában maradtak a bevált formulánál, csupán a vékonyabb káva miatt nagyobb a kijelző, így az első benyomás egyáltalán nem hoz semmi megdöbbentőt, például hátlapja ugyanolyan papírvékony mint eddig. Mivel sajnos nem a végleges szoftver volt rajta, ezért a funkciók többsége nem működött.

Klikk ide! Klikk ide!
Klikk a képekre a nagyobb változathoz

Hazai megjelenése eredetileg május végére volt várható, ezt sikerült egy hónappal, április végére előrehozniuk. Kérdésünkre sajnos nem tudták megmondani sem a listaárat, sem azt, hogy egyben ez jelenti-e az SIII árának csökkenését is.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • Cat #30
    Ez csak egy pár négyzetméteres kis plázabolt. Ha jobban megnézed azt a cikket, abban azt mondja a disztribútor csávó, hogy a Samsung költ erre, mert van pénze. (Nem minden cégnél az a fő szempont, hogy megéri-e.)
  • levente68 #29
    Majdnem.

    Volt pár alkalom, hogy átvette az irányítást Apple és azok közt volt pár, amely SJ-nak volt köszönhető. Aztán mindig alábbhagyott a dolog és lekőrözték őket a saját maguk teremtette dolgokkal.

    Ez sima logika mentén teljesen érthető.

    Ha megnézed, az is sikeres, amire gondolom fanyalogsz.

    Ha meg még azt is megnézed, mivel tolják lassan le a színtérről Apple-t, még azt is láthatod, hogy rengeteg dologban az ő cuccaiktól különböző kütyükkel.


    Igen, kiesett a gyeplő a kezükből. Rengetegen tartják elmaradottnak a dolgaikat mára, ugyanis a többiek elmentek mellettük.

    Semmilyen pontos és erőltetett divat nem marad fenn sokáig, az is csoda, hogy eddig tartott a regnálásuk. Természetesen a tiszteletet megadva a valódi nagyszerű dolgaiknak mondom ezt.
  • tomcsa4 #28
    Látom azért itt is megy az Apple kontra Samsung párbaj. Én régen ,ameddig Jobs élt, szerettem az Apple termékeket. Maga a cég irányította, hozta létre a piacokat és terelte az embereket.

    Ma lehet látni ,hogy a piac kezdi irányítani az Apple-t. Ezért jött ki a 7,9 collos ipad, ezért fog jönni a 200 dolláros iPhone is.
  • bracsek #27
    Pár napja volt egy cikk, hogy viszik ki a gyártók a képviseleteiket, és csak forgalmazók maradnak... itt valami nem stimmel, vagy ez az üzlet nem nyílt meg vagy pár napja lévő cikk tartalma kamu. Remélem azért az emberek nem dőlnek be és elolvassák a cikkeket szerre, és kiszűrik mik azok amelyeknek Nincs igazságalapja. Szeretnek egyesek pánik hangulatot kelteni, mert az egyeseknek jó.
  • levente68 #26
    Nem nagyon értetted meg, amit írtam, de sebaj.

    Nem vagy az első, egyszerűbben kellene fogalmaznom talán...


    Ezt írtam:
    "Ahogy már írtam, nekem az S3 se tetszett és azért vártam ki a Note II-t, mert az egyrészt kevésbé szopott kinézetű, erősebb és jobb. Addig maradtam S2-n, ami sokkal szebb, ez tény."

    Elmagyarázom: valóban, egyrészt a kinézete volt, ami nem vonzott el S2-ről, másrészt (és ha értelmezted volna, amiket írtam, felfognád, hogy nagyobbrészt) a teljesítménye nem volt annyira szükséges akkor még, hogy lépjek rá és ne várjam ki a Note II-t. De nem a kinézete fontos nekem leginkább, meg a sok idióta által írt baromságok, hanem egy összkép, amiben kicsit több tényező van, mint a külalak. Nos, ezek alapján bizony ha most nem lenne Note II, akkor szeretnék S4-et, akkor is, ha a formája nem annyira jön be. Remélem, ez már annyira nem értelmezhetetlen..

    De teszek még egy próbát, hogy megértsd: nem kizáró ok a kinézet, ha a tudás messze ellensúlyozza, mint ahogy itt egyeseknek...


    A gagyi műanyag az erős túlzás, persze kellene tudni, mi nem gagyi egy ilyen beszólás gazdájának...

    Kifejezetten jókat nevetek az " Érezni a minőséget már kézbevételkor is. " mondásokon is, bár általában Apple fan-ok szokták alkalmazni.

    "Tokot meg hagyjuk mert egy ormótlan telefonra még tokot is rakni... "

    Miért hagyjuk? Miért ormótlan? Kicsit olyan savanyú a szőlős duma ez, koma...


    "Meg nem azért veszek telefont hogy ronda tokba tegyem. "

    Nem kell tokba tenni, senki nem mondta, ha tudsz rá vigyázni, nem is kell. Én mindegyiket tokban hordtam, a Note II az első, amelyiket még előtte egy tartó tokba, ha emiatt hülye vagyok valaki szemében, hát sajnálom, de nem nagyon érdekel.

    "Más kérdés hogy egy S3-nak vagy egy Note2-nek lehet szükség van rá hogy szépítse "

    Nos, ki is van annyira kész a külalaktól? Na, ugye... Áruld már el, misd van, hadd értesm meg az okoskodásodat, hogy az szép és kell neked, S3, Note II, S4 meg ronda és nem kell? Szánalmas.

    "Hardveresen meg annyira nem kiugró a teljesítménye az S4-ek sem hogy hanyat kéne esni tőle mondjuk egy Xperia Z-hez vagy egy HTC One-hoz képest."

    Ajjaj, ennek meg azért nézz utána, mert több szempontból butát mondtál... A HTC ott van, de a Sony.... Te persze veheted... Bár előbb nézz utána pár dolognak...



    Ha esetleg fair szeretnél lenni, vedd hozzá, hogy az S4 még kiadatlan és messze nem kiforrott a rendszere, így ennél csak jobb lesz!

    Ezt is tanulmányozhatod, ha érdekel a téma és nem csak a külső számít ;o)


    "Meg amúgy is ki használ ki telefonon egy 4 magos procit."

    Gondolom, ez kérdés akart lenni, csak nincs olyan karaktered...

    Válaszolok: pl. én kihasználom. Baj? Nekem nem...


    "További jó értetlenkedést a semmiről. Pápá"

    Értetlenkedés itt a te részedről volt.

    Pápá!
  • tomboy013 #25
    Akkor magadon is nevethetsz egyet =D Mert mint írtad S3-at is egyrészt a külseje miatt nem vetted meg. Az hogy te nevetségesnek tartod más véleményét az meg nem engem minősít hanem téged Kezdem azt érezni a Samsungos híreknél hogy a Samu fanok még az Apple fanoknál is érdekesebbek.
    Én örülök neki hogy nem egy cég határozza meg az ízlésemet hanem maga a készülék. Samsungom van jelen pillanatban is amit imádok mert ennek legalább jó az anyaghasználata meg a kinézete is(legalábbis nekem tetszik). Érezni a minőséget már kézbevételkor is. De az hogy egy csúcstelefon olyan gagyi műanyagból legyen összerakva amit 1 hónap alatt szétkarcolsz átlag használat mellett az már gáz(ilyen pl az S3). Tokot meg hagyjuk mert egy ormótlan telefonra még tokot is rakni... Meg nem azért veszek telefont hogy ronda tokba tegyem. Más kérdés hogy egy S3-nak vagy egy Note2-nek lehet szükség van rá hogy szépítse Hardveresen meg annyira nem kiugró a teljesítménye az S4-ek sem hogy hanyat kéne esni tőle mondjuk egy Xperia Z-hez vagy egy HTC One-hoz képest. Meg amúgy is ki használ ki telefonon egy 4 magos procit. Marketing hülyeség... És az ilyen emberek fikázzák az Apple fanokat, hogy milyen elvakultak. Én ezen nevetek jót További jó értetlenkedést a semmiről. Pápá
  • levente68 #24
    Szerintem meg te nem leszel értelmes sosem...

    Itt nem a Samsung-nak kell észrevennie magát, hanem az ilyen tökfejeknek, akik ilyen tökfejségeket képesek motyogni, no és Apple-nek, aki valóban elindítója volt egy kisebb mobil forradalomnak, mára pedig csak tekintgethetnek, hogy minden beszállítójuk és konkurensük lehagyja őket.

    Ha neked a Galaxy, mint egy elég nagy számú telefoncsalád gyűjtőneve, sosem lesz egyedi, akkor nehéz lesz megmagyaráznom, hogy mitől egyedi valami. Egyébként, pont attól, hogy ilyen szopott formát csináltak neki, ami sokaknak egyébként meg bejön.

    Anno én is kétségbe estem, hogy ilyen, de még az S3 is jól tud kinézni egy ügyes tokkal, ahogy én is tokba tettem a Note II-t, amiben elsőre fel sem ismerni, milyen telefon.

    Na persze, ha menőzni kell....

    Mondjuk, a Note II a Protective+ tokban kitűnő rá, de valahogy engem nem ez érdekel, hanem a tudása, az ereje és sokoldalúsága. Nos, ezek valóban nem derülnek ki a kinézetéből, így egy konzumidióta nem is fog térdre esni előtte.
    Szerencsémre nem is ez a célom vele, hanem a használhatóságának élvezése.

    "Azon röhögök mindig, h amikor kijött a szifon a nagyképernyővel meg a navi gombbal alul, akkor a samsung is kb ugyanazt csinálta csak a navigomb alul téglalap alakú volt :D:D:D "

    Ezt amúgy akár meg is magyarázhatnád, kicsit pontosítva... Mindig? Röhögsz? Min? Kin? Magadon?

    Tudod, bár valóban MINDEN mai okostelefon kinézetét inspirálta a szifon, de az igazi dolgok messze nem a hasonlóságban, hanem a különbségekben vannak. Na, persze, az megint csak nem látszik a kinézetén... Hacsak nem kezdjük a további hardware-es gombokkal a home gomb mellett... Szakmailag nem tudsz valószínűleg hozzászólni, így itt abba is hagyhatjuk.

    A cikk indíttatása meg valóban szánalmasan kiütközik, biztos nem kapott valaki ajándék kulcstartót...
  • levente68 #23
    Nem mosolyogtató, hanem egyenesen nevetséges.

    Bár nekem se jön be ez a lekerekített design, amit valóban Apple köcsögösködését megóvandó hoztak létre, annyira nem ronda, hogy gátja legyen a megvételnek, ha a belseje alapján arra alkalmas. Ahogy már írtam, nekem az S3 se tetszett és azért vártam ki a Note II-t, mert az egyrészt kevésbé szopott kinézetű, erősebb és jobb. Addig maradtam S2-n, ami sokkal szebb, ez tény.
  • OGMontana #22
    Egy hibája van a telefonnak az pedig a dizájn. Tényleg olcsó dizájnja van, de belül olyan hardverrel amely simán elver mindent ami telefon. Sajna sokakat ez nem érdekel csak legyen csili-vili és menjen rajta a fosbúk.
  • who am I 7 #21
    Ezt úgy hívják, hogy kóklerség és a samsung még mindig nem veszi magát észre.Azon röhögök mindig, h amikor kijött a szifon a nagyképernyővel meg a navi gombbal alul, akkor a samsung is kb ugyanazt csinálta csak a navigomb alul téglalap alakú volt :D:D:D Óriási, a galaxy sosem lesz egyedi.