Gyurkity Péter

Bemutatkozott a Samsung Galaxy S 4

A Samsung saját rendezvényén bemutatták a család negyedik tagját, amely a hardveres oldalon az előre várt jellemzőket vonultatja fel, a szoftver terén pedig módosult felülettel, néhány új szolgáltatással jelenik meg. A cég globális LTE-elérést és minden eddiginél jobb élményt ígér, április végi megjelenéssel.

Ahogy azt saját korábbi, az addig megjelent pletykákat és értesüléseket összefoglaló cikkünkben mi is írtuk, a Samsung Galaxy S4 elődjéhez képest nagyobb kijelzővel, a megszokott műanyag külsővel, ám új processzorral futott be. Az érintőképernyő egy 4,99 hüvelykes Super AMOLED (Gorilla Glass 3) kijelző, 1080p felbontással, 441 ppi pixelsűrűséggel. Ehhez régiótól függően egy 1,6 GHz-es nyolcmagos Exynos, illetve egy 1,9 GHz-es négymagos Qualcomm chip, 2 GB RAM, 16/32/64 GB-os belső tároló microSD támogatással, valamint egy 2600 mAh-s cserélhető akkumulátor társul.


A készülék pontos mérete 136,6 x 69,8 x 7,9 mm, súlya mindössze 130 gramm. Az elérésről 3G (HSPA+), illetve 4G LTE támogatás gondoskodik, ez utóbbi 100/50 Mbps átviteli sebességgel, globális roaming mellett. A támogatott technológiák között szerepel a WiFi a/b/g/n/ac, a Bluetooth 4.0, az IR LED, a GPS/GLONASS, az NFC, ám a listán megtalálható továbbá egy 13 megapixeles hátoldali és egy 2 megapixeles elülső kamera, ezeket a Dual Camera módban akár egyszerre is használhatjuk.


A szoftveres oldalon az Android 4.2.2 fut megújult kezelőfelülettel, ami a régire hasonlít, néhány módosítással és egyszerűsítéssel (a felső állapotjelzők sávja például idomul a háttérhez). A bemutatón elhangzottak alapján a Drama Shot opció révén 4 másodperc alatt 100 képet és ezáltal animált GIF-et készíthetünk, a Cinema Photo az állóképeken is mozgó hátteret biztosít, az Eraser segítségével könnyen törölhetünk ki bizonyos képrészleteket, míg a Sound & Shot az állóképek hátterét gazdagítja hangokkal.


Az S Translator 9 nyelven ért (francia, angol, német, olasz, kínai, spanyol, japán, koreai és portugál), a begépelt szöveget el is mondja helyettünk a kívánt nyelven, az elhangzó választ pedig az eredeti nyelven írja ki a képernyőre.

Az Adapt Display automatikusan az időjáráshoz és a látási viszonyokhoz igazítja a kijelzőt, ez a Samsung szerint optimális élményt nyújt. A Story Album a helyszín és időpont alapján albumokba rendezi a meglévő fotókat, ehhez csak egy nevet és az albumképet kell kiválasztanunk. A HomeSync egyszerre nyolc felhasználónak engedélyezi a tartalmak egy otthoni eszközre történő továbbítását, az NFC-támogatás révén pedig két telefon gyorsan kicserélheti egymással ezen tartalmakat.

Az S Voice a hangvezérlésen kívül a navigációban és az időjárási adatok, illetve helyi érdekességek lekérésében is segít, míg a Knox a személyes és vállalati információk elkülönítéséért felel, a megfelelő biztonságot nyújtva mindkét esetben, a BlackBerry Balance mintájára.


A Group Play egyszerre legfeljebb 8 készüléken játssza le a kiválasztott zenei tartalmakat, de itt a multiplayer játékok is teret kapnak. Az új ChatOn révén egyszerre három személlyel folytathatunk videóbeszélgetést, mégpedig a Dual Camera opció bevonásával, itt a képernyő megosztása, illetve a másik személy kijelzőjére történő "rajzolás" is lehetséges. Az Air Gesture a kijelző érintése nélkül, kézmozdulatokkal történő vezérlésért felel, míg a Smart Pause a már korábban említetteknek megfelelően leállítja a futó videót, amennyiben elpillantunk a képernyőről. Érdekes módon a fel- és lefelé görgetéshez a készüléket kell előre és hátra döntenünk, vagyis itt nem a szem követéséről van szó. Az S Health természetesen egészségünkért felel, mégpedig a kalóriaszámok, a lépések számának, illetve a távolság követésével, ezt kombinálhatjuk az S Band és a Body Scale kiegészítőkkel.


A rendezvényen utoljára maradt az S View Cover, ami egy érdekes tok, hiszen ennek előlapján egy kis ablakot hagytak, hogy mindvégig szabadon lássuk a legfrissebb értesítőket - itt akár hívást is fogadhatunk a tok kihajtása nélkül, míg a kijelző a becsukáskor automatikusan kikapcsol.

A Galaxy S4 április végétől 155 országban, 327 különböző szolgáltató kínálatában lesz elérhető.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • NEXUS6 #139
    1. Arról cikkeznek mostanában, hogy a Samu (is) valami teló/óra keveréken dolgozik.

    Arról is cikkeznek, hogy a köv nagylépés a hajlítható kijelző lesz. Namost a kettőt összekapcsolva már is kijön egy olyan szerkezet, amit a C-be hajtva a karodon hordhatsz, egyszerűbb funkciókat onnan elérsz. Aztán le tudod venni kihajtod és akkor kapsz egy bazi képernyőt, amin már rendesen tudsz netezni, meg mindent csinálni, amit egy mostani nagypofájú telóval. Szerintem ez lesz a köv lépés.

    Ezzel egy csomó gond megoldódik, mindíg nálad lehet, még núdi starndon is, van értelme a bioszenzoroknak is, mert állandóan rajtad van. Egy beépített pulzus, hőmérséklet akármi mérő, meg valami kis analizátor progi tud 1-2 érdekességet mondani rögtön, pl hogy mikor szexszelj ha gyereket akarsz (feltéve ha nő vagy). Vagy húzz el azonnal orvoshoz, mert szívbetegséged van, vagy lázas, vagy akármi.

    Ez 1 éven belül várható szerintem.

    2. én már próbáltam, de majd az is a köv generáció lesz szerintem. e-papír rulez!
    :DDD
  • MagyaR #138
    Én nem rég vettem egy samsung s advancet (szolgáltatónál 33 ezerért!).
    Teljesen meg vagyok elégedve vele. Egyedül az irritál (ami a cs-mobil hibája), hogy nem tudom lefrissíteni 4.2-re (még).

    Felmerül tehát a kérdés, hogy mi az Istennek vegyek 150-200 ezerért csájfont? Viszonylag jómódú családból származok, tehát ha nagyon akartam volna kaphattam volna pl. karácsonyra, illetve most, hogy dolgozok is meg tudnám engedni magamnak, ha nagyon akarnám, de minek...

    Másfelől mind2 márkának vannak előnyei, illetve hátrányai. Arról nem is beszélve, hogy egyik sem tudott/fog tudni az új telefonjával (csájfon 5, illetve majd a samu 4) komolyabb előrelépést mutatni.

    Kicsit kezdenek a mobilok is eljutni a tv-k szintjére. Ott is megtorpanóban van a fejlődés. Valamit azonban mégis csak kell fejleszteni, mert hát ott a konkurencia. Nem teheti meg egyik cég sem, hogy "háááát most inkább ne adjunk ki újabb telót, mert még nem tudunk komolyabb fejlődéseket felmutatni".

    A mobiltelefonok jelenleg 2 irányban fejlődnek leginkább: 1. Hardverileg egyre erősebbek. Ilyen téren azért fejlődött az S4. A kérdés, hogy mi tudja majd ezt kihasználni?

    2. Egyre több mindent magukba integrálnak. Lassan már a seggünket is ki lehet velük törölni wc-zés után :D.

    2.
  • dyra #137
    Részemről is. Tényleg botorság amiatt fikázni embereket, hogy ilyen az ízlésük Megkövetem magam és elnézést a tapló viselkedésért. További jó fórumozást.
  • dyra #136
    Nem utálom. De mind1. Szájtépés ez csak.
  • M2 #135
    a koreaiak korunk japánjai :-)
  • Papichulo #134
    "Az elött egy Sony i750-em volt"

    Ha a K750-re gondolsz, akkor az egy legendasan jo telefon volt.

    "(ahol X=20Y, ahol Y az Apple termékeinek a száma;)"

    Vagy forditva... :)
  • NEXUS6 #133
    Bezony! Hát ha még tudna is rendesen SOC-ot tervezni ez a fránya Samu, legalább annyira, mint az A!
    ;D
  • NEXUS6 #132
    A hőmérős ügyön én is csak derülök.:D

    Nekem a második telóm sorban Samsung. Akkor most fan vagyok? Nem tudom, én nem hiszem. Megnéztem az összes telót, adott kategóriában, végig tapogattam őket, összevetettem a netes infót. És baromira nem akartam samsungot venni, de eccerűen ez jött ki nálam most győztesnek (tavaly novemberben). Ha most vennék lehet, hogy valami xperiát vennék, mert párhónapra rá kijött az új sorozat. Nemtom.

    Annélkül, hogy a céget akarnám védeni csak azt tudom mondani, hogy van x terméke (ahol X=20Y, ahol Y az Apple termékeinek a száma;), ebből biztos, hogy van ami xar, már csak statisztikailag is.
    Pl. Az előző telóm egy samu wave volt, ami egy cuki kis teló volt, leszámítva, hogy pillanatokon belül megadta magát rajta egy csomó minden, pl a kamera, meg fémteste volt ami karcolódott. És szerettem, de egyszerűen labdába nem rúghat az a vonulat ma már egy jobb androidos okosfon mellett. Utólag nem érte meg megvenni. Az elött egy Sony i750-em volt, ami szintén fémes volt és halálra hordtam és nagyon szerettem és a mai napig 1 hétig bírja az akksija, az egy jó teló volt. Pedig azelött meg egy másik Sony gyíkságom volt, amit utáltam és megígértem neki, hogy ha meglesz az új akkor falhoz csapom ünnepélyes keretek között.

    Szal rugózhacc itt meg fröcsögheted itt nekem, hogy milyen xar a samu, mert pontosan tudom, hogy VALÓBAN milyen szar, vagy milyen jó. Az hogy útálod magánügy. Épp találtál magadnak egy jáccótársat akivel kígyóbékát köpködtök egymásra, mi (akik nem vagyunk márkasoviniszták - annyira) meg jót szórakozunk rajtatok, néha amikor leül a perpatvar, beszólunk valamelyikőtöknek, megböködünk benneteket.
    Hát ezért járnak kb. kutyaviadalra az emberek. Szóval hajrá!
    Csak szórakoztassatok bennünket!
    ;D
  • M2 #131
    Brutálisan gyors telefon lett!
  • dyra #130
    Én nem tudom te mit gondolsz de benne semmi méreg nincs csak a legőszintébb káröröm :) Jókat derülök a hőmérőn és egyéb baromságokon meg ahogy egyesek magyarázzák, hogy az miért is jó nekünk de ha nekem nem is több millió más embernek igen. Közben egyszerű kérdésekre képtelenek a Samsung fanok válaszólni mondjuk arra, hogy mire használják ezt a samot téglát. De azt már tudom, hogy a tengerparton jó lesz vele megmérni a hömérsékletet :D

    A Samsung tábla meg egy fos minőség. Az Android úgy ahogy rendben van rajta mondhatni szépen optimalizált mert valóban sokáig bírja. Ellenben elképesztő sérülékeny a hátlapja ami egy borzasztó gyenge minőségű gagyi műanyag. Rúgózhatsz itt nekem, hogy nem csak épp nem érdekel mert saját szememmel látom, hogy karcolódik nap nap után elől hátúl. Ugyanis én tokba biztosan nem fogom tenni.