SG.hu

Április 8. után már ne töltsük le az MSN Messengert

A Microsoft nemrég jelentette be a népszerű IM kliens MSN Messenger leállását, amelyet a Skype vált fel.

Azonban az MSN megszűnésével még a telepítő szoftverekbe rejtett rosszindulatú programok nem tűnnek el a kibertérben. A kiberbűnözők még mindig élnek a telepítőszoftveres trükkel: félrevezető domainneveket regisztrálnak, keresőmotorokon vásárolt szponzorált linkekkel, megtévesztve a felhasználokat az MSN telepítőnek álcázott vírusok telepítésekor.

Az MSN Messenger még mindig nagyon népszerű több országban; Microsoft információi szerint a szolgáltatásnak több, mint 100 millió felhasználója van világszerte, ebből körülbelül 30,5 millió Brazíliából. Ahogy az összes felhasználóra kiterjesztett átcsoportosítást tervezik, egyre nehezebb megtalálni a telepítő programot, így a brazil kiberbűnözőknek egyre könnyebben ejtik át a felhasználókat, miközben ők a legális szoftvert keresik. A Google-on való egyszerű MSN Messenger utáni keresésre az első találatként egy szponzorált link ugrik elő, amely egy rosszindulatú domain oldalra vezet, amelyen keresztül egy hamis telepítőprogrammal egy trójai vírust töltenek le a gyanútlan felhasználók.



A domain az alábbi hamis adatokkal regisztrált:


A következő tartalom látható, ha meglátogatjuk az oldalt:


Itt látható a hamis MSN telepítő program:


Egyéb rosszindulatú domainokat is létrehoztak ugyancsak erre a célra, amelyek közül néhányat már sikeresen deaktiváltak (baixarmsndownload.com.br, downloadmsnbaixar.com.br, msnmessengerlive.com.br). 2013 április 8-án végleg megszűnik a Microsoft MSN Messenger, ezért ezt követően kerüljük a program letöltését, mert az már nagy valószínűséggel egy rosszindulatú vírust fog tartalmazni.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • Zombee #4
    1. MSN Messenger régóta nincs, már 2007 óta Windows Live van.
    2. Jól ismert letöltő oldalakon még fent van a telepítő.
  • caprocorno #3
    sanyicks teljes mértékben, totálisan egyetértek! A legrohadékabb, legmocskosabb program volt amit valaha tömegek használtak az interneten. Úgy fertőzte le a gépeket, hogy a felhasználó észre sem vette. annyi biztonsági rés volt rajta, mintha direkt arra fejlesztették volna, hogy kaput nyisson a támadóknak. Hála annak aki eldöntötte, hogy vége!
  • sanyicks #2
    Rohadjon meg, egy fos volt mindig is. A baj hogy nem tűnik el, csak átalakul. Fúzióra lép egy legalább ekkora hulladékkal, a skype-al :)
  • ADAMEX9 #1
    RIP MSN!