SG.hu

Az NMHH is tudja, hogy drága a mobilinternet

Fura közleményt adott ki a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság, melynek címe "Miért drágább nálunk a mobilinternet, mint Ausztriában?", de választ sajnos nem adnak rá.

Az írás csupán a helyzetet rögzíti, miszerint "a magyar piacra jellemző magas szolgáltatási árak gátolják a mobilinternet-használat Európában megfigyelhető dinamikus bővülését. A Magyarországon forgalmazott adatmennyiség növekedési üteme a legalacsonyabbak közé tartozik Európában. Ebben a helyzetben hazánk érdeke az, hogy mielőbb felzárkózzunk az európai trendekhez. Az NMHH célja, hogy gyorsítsa ezt a folyamatot, ezért a verseny élénkítése érdekében a mobilszolgáltatásra alkalmas frekvenciakészletet mielőbb teljes mértékben hasznosítani fogja."

Leszögezik, hogy "az NMHH mindenkire partnerként és szövetségesként tekint, akinek fontos a digitális gazdaság jövője és fejlődése", és ezért létrehozták a http://hogyallunk.hu weboldalt, melyre magyar újságok távközléssel kapcsolatos híreit gereblyézték össze. Aki eddig nem olvasott ilyen híreket megtudhatja, hogy a hazánkban forgalmazott adatmennyiség növekedési üteme nem éri el az uniós átlag felét sem, de van olyan magyarországi szolgáltató, amely esetében még ennél is sokkal rosszabb a helyzet. Az európai uniós országok közül nálunk használják a legkevesebben a mobilinternetet.

A szervezet megállapítja, hogy mindez összefüggésben van azzal, hogy a mobilszolgáltatók magyarországi tarifái - különösen az okostelefon-tarifák - a többszörösei, mint ugyanezeknek a szolgáltatóknak a hasonló csomagjai más európai országokban. Azokban az országokban, ahol a tarifák olcsóbbak, jellemzően négy mobilszolgáltató van jelen, ezért sokkal kiélezettebb a piaci verseny. "Éppen ezért az NMHH célja továbbra is az, hogy a mobilszolgáltatás céljára alkalmas spektrumkészletet minél előbb, teljes mértékben hasznosítsa, hiszen ez az eszköz a legalkalmasabb a verseny élénkítésére. A digitális gazdaság fejlődéséhez teljes lefedettségre, szupergyors internetre és a jelenleginél olcsóbb, európai összehasonlításban is versenyképes árakra van szükség."

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • zola2000 #2
    Akkor a villany - gázár után ezt is csökkenthetnék...
  • KRTuning #1
    http://homar.blog.hu/2012/04/20/cim-nelkul_5147

    igen egy ideje lóg a levegőben a dolog.
    szóval miért is? mert megtehetik. mint annyi mindenki minden mást.