SG.hu

Mobilokra szánt antivírust adott ki a Trend Micro

A Facebook adatvédelmével kapcsolatos növekvő aggodalmak és az egymillió rosszindulatú Android alkalmazás áradata miatt a Trend Micro megerősíti mobilbiztonsági megoldását.

A vállalat közleménye szerint új megközelítést követnek az Android okostelefon- és táblagéphasználók védelme érdekében a Mobile Security 3.0 forgalomba hozatalával. Ebben a védelmet kiterjesztik a Facebook adatokra,az új verzió emellett gyorsabban keresi a kártevő szoftvereket és a felhasználó minden adatáról biztonsági másolatot tud készíteni a Trend Micro védett felhőjében.

„Az Androidos eszközöket célzó fenyegetések száma exponenciálisan nőtt az elmúlt 12-18 hónap során, s legutóbb 350 000 kifejezetten Androidra írt kártevő szoftvert találtunk az alkalmazásokat forgalmazó áruházakban és a világszerte elérhető webhelyeken, például a Google Play Áruházban” – nyilatkozta Khoi Nguyen, a Trend Micro globális fogyasztói mobilüzletág tevékenységének igazgatója. „Úgy értékeljük, hogy 2013. végére legalább egymillió rosszindulatú és nagy kockázatú Android alkalmazás veszélyezteti majd a felhasználókat.”

A felhasználóknak nemcsak a rosszindulatú alkalmazások miatt kell aggódniuk. A havi 1,06 milliárd aktív Facebook felhasználó közül 680 millió mobileszközön éri el ezt a közösségi hálózatot. Sokuk számára ez az egyedüli módja a szolgáltatás elérésének. Habár a Facebook a ConsumerReports szerint nemrég frissítette biztonsági beállításait, a Facebook használók több mint egyharmada vagy nem ismeri a biztonsági beállításokat, soha nem változtatja azokat, vagy mindent mindenkivel megoszt, ami az adatvédelem szempontjából sokkal nagyobb veszélynek teszi ki őket.

Az ingyenes alkalmazásként is elérhető és a Facebookhoz készült Privacy Scanner további biztonsági réteggel védi a személyes adatokat a közösségi hálózaton. Ez a felhasználó Facebook beállításait elemezve változtatásokat javasol a felhasználó személyes adatainak védelmére. A felhasználók egyetlen kattintással, könnyen ellenőrizhetik Facebook oldaluk beállításait és korlátozhatják a személyes és bizalmas adataikhoz való hozzáférést, digitális és személyes biztonságuk érdekében.

A Mobile Backup and Restore (mobil biztonsági mentés és visszaállítás) funkció önálló alkalmazásként is elérhető, ez cég védett felhő rendszerébe történő adatmentést is lehetővé teszi. A névjegyek, képek, videók, zenék, szöveges üzenetek, híváslisták és naptárbejegyzések automatikusan elmenthetők biztonsági másolatként. A továbbfejlesztett keresőmotor emellett gyorsabban és hatékonyabban védi az eszközöket, illetve használóik adatait. A Trend Micro Mobile Security v3.0 már elérhető a Google Play Áruházban és online, 19,99 euró áron. A Trend Micro Privacy Scanner már elérhető a Google Play Áruházban.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • krisz777 #1
    A Google eltanulhatna pár dolgot biztonság terén az Apple-től. Jelen pillanatban a sok elővigyázatlan android felhasználó "veszélyben" van, márpedig nem lehet mindenkitől elvárni, hogy képzett legyen informatikában. De akkor is az android hibája...