SG.hu

Elindult az Outlook.com végleges változata

Az Outlook.com szolgáltatásra az eddig Hotmail fiókot használók bármikor, egyszerűen áttérhetnek. Nem változik az e-mail címük és nem tűnnek el korábbi leveleik sem.

A Microsoft július végén indította útjára új, az egyéni felhasználókat célzó levelezőszolgáltatásának, az Outlook.com-nak az előnézeti (preview) változatát. Az azóta eltelt hónapok alatt mintegy 60 millió új regisztráló kezdte el használni a szolgáltatást, amely február 19-étől végleges változatban működik. Az előnézeti változat alatt a Microsoft számos visszajelzést kapott.

Annak érdekében, hogy a felhasználók kizárólag az üzeneteikre koncentrálhassanak a fejléc mérete 60 százalékkal csökkent, az üzenetlistáé pedig 30 százalékkal nőtt. A levelezést nem zavarják beépített reklámfelületek vagy nagy keresődobozok, amelyek eddig túl sok felületet vettek el. Kialakítása igazodik a Microsoft új, modern stílusú felhasználói felületrendszeréhez, amelyet a felhasználók a Windows Phone, Windows 8 és Xbox eszközökön már megszokhattak.

Összekapcsolható a Facebook-kal, Twitter-rel, LinkedIn-nel, és hamarosan a Skype-pal is, így a felhasználók videón keresztül is beszélhetnek egymással Skype-kliens letöltése nélkül. A levelező fiókon keresztül a felhasználók látják barátaik képeit, üzeneteit, státusz frissítéseit, hívásait. Az elérhető ismerősök listája a közösségi oldalakkal párhuzamosan frissül. Nem jelenít meg a személyes levelek tartalmához kapcsolódó reklámokat, a levelek személyesek maradnak, a cég közleménye szerint az üzeneteket nem figyeli egyetlen robot vagy algoritmus sem reklámok megjelenítése érdekében. Ugyanakkor megjelenhetnek a levelet küldő ismerősök legutóbbi Facebook, Twitter, vagy LinkedIn bejegyzései, amelyekre közvetlenül a levelező felületéről tudnak a felhasználók reagálni, ha az Outlook-fiókot összekapcsolják a közösségi szolgáltatásokkal.

A szolgáltatáshoz hozzátartoznak az Office Web Apps alkalmazások – a Word, az Excel, a PowerPoint és a OneNote –, valamint a 7 gigabájt tárhelyet adó SkyDrive is, amelybe fényképeket, dokumentumokat lehet feltölteni, majd megosztani. Az Outlook.com indulása óta a felhasználók több, mint fele használta ki a SkyDrive lehetőségeit és mintegy félmilliárd fotót, valamint Office-dokumentumot töltöttek fel a tárhelyre. A fiókhoz rendelkezésre áll külön névjegyzék és naptár is; ezek mind szinkronizálhatóak okostelefonnal, nem csak Windows Phone, hanem bármilyen más mobil operációs rendszert futtató eszköz esetén is.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!