HENT hírlevél

Mobilalkalmazás szűri ki a hamis kábeleket

Mobiltelefonos eredetiségellenőrző indított az East African Cables azzal a céllal, hogy segítse a kábelfelhasználó ipart a hamisítványok kiszűrésében. A cég szerint a hamis kábel nem csak gazdasági kárt okoz, de veszélyes is.

Zinduka néven indított eredetiségellenőrző alkalmazást a nagyipari kábelgyártó East African Cables, amelyhez a gyógyszerpiacon hasonló, a hamisítás visszaszorítását megcélzó szolgáltatást nyújtó Sproxil, valamint a mobilszolgáltató Safaricom nyújt szakmai támogatást. A hamisítás elleni program lényege, hogy vásárlók rövid szöveges üzenetben elküldve a kábelkötegek egyedi azonosító kódját, ellenőrizhetik ezek eredetiségét.


A Business Daily Africa beszámolója szerint az East African Cables úgy becsüli, évi 300 millió shilling (USD 3,4 millió) vesztesége van a hamisítványok miatt, amelyek piaci ára jellemzően 10-15 százalékkal alacsonyabb az eredetinél. A cég azonban arra figyelmeztet, a gazdasági kár mellett a hamisítványok gyengébb minőségük okán komoly biztonsági kockázatot is jelentenek.

Az eredetiségellenőrző alkalmazás hasznossága abban is rejlik, hogy az East African Cables értékes információkhoz juthat általa a hamisítványokról: ha egy lekérdezett kód nem bizonyul eredetinek, a cég tudni fogja, hol, milyen régióban bukkant fel hamisítvány, és ezt az információt a hatóságok felé megosztva, segítheti azok felderítő munkáját.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • chuky123 #1
    Video megnézéséig nem is értettem ezt a cikket. Hogy már a koax kábeleket is hamisítják nem semmi. azt hittem ezt egy hulláminpedaciaméréssel ki lehet szűrni
    Ezt a kódot szerintem ugyanúgy lehet hamisítani szerintem.