MTI

Katolikus párkereső honlap indul

Katolikus párkereső honlap indul csütörtöktől párKatt.hu elnevezéssel. Bálint-napon kezdődik az érdeklődők regisztrációja, akik jövő csütörtöktől léphetnek kapcsolatba egymással a világhálón - közölte Krúdy Zsófia, a honlap egyik kitalálója.

Mint mondta, a weblap úttörő jellegű, hiánypótló céllal indul és azoknak nyújt ismerkedési lehetőséget, akik legalább 18 évesek, katolikusok "vagy nyitottak arra, hogy azzá váljanak". A tagság feltételeként említette továbbá, hogy a jelentkező "legyen meggyőződve a katolikus egyház tanításának különösen a házasságra és a családra vonatkozó igazságáról". Krúdy Zsófia beszélt arról, hogy a mintául szolgáló osztrák-német kathTreff.org hat éve működő katolikus párkereső honlap, amely az osztrák katolikus egyház támogatását élvezi, a magyar felhasználók számára pedig nemcsak a hazai, hanem az osztrák-német adatbázis is elérhető lesz.

Megemlítette, hogy az Ausztriában és Németországban népszerű honlap elindítója Gudrun Kugler jogász, teológus. Beszámolt arról, hogy a német-osztrák honlap sikeressége 15 százalék, ami azt jelenti, hogy ennyi esetben kötnek egyházi házasságokat a honlap segítségével megismerkedők. Ez messze meghaladja más társkereső honlapok sikerességét, ahol ez az arány 2-3 százalék - mutatott rá.

Kitért arra, hogy ez a hatékonyság és a megmutatkozó rendkívül nagy igény, hogy a hasonló értékrendet valló emberek megtalálhassák egymást, indította a honlap osztrák kitalálóit arra, hogy más országokban is bevezessék a szolgáltatást, így megkezdi a működését Oroszországban és Észak-Afrikában is egy-egy testvér-weboldal, és ha igény mutatkozik rá, később a többi testvér-honlapon is regisztrálhatnak a magyar ismerkedni vágyó hívők.

Krúdy Zsófia hozzátette: a honlap nemcsak a gyakorló katolikusok előtt áll nyitva, hanem azok előtt is, akik "nyitott szívvel fordulnak a katolikus egyház hűségről, házasságról és emberi méltóságról szóló tanítása felé". Kiemelte azt is, hogy Bíró László, a Magyar Katolikus Püspöki Konferencia családreferens püspöke támogatásáról biztosította őket, "ami fontos megerősítés számunkra".

A szerdától már látható párKatt.hu-n a püspök azt nyilatkozta: "Olyan világban élünk, amely látszólag nagyon sok lehetőséget kínál a találkozásra, valójában azonban nagyon keveset. Nem is olyan régen még társadalmi és egyházi ünnepek és intézmények egész sora teremtett lehetőséget arra, hogy a házasságra, családra vágyók egymásra találhassanak. Mára ezek a lehetőségek szinte teljesen eltűntek. Szomorúan tapasztalom, hogy mi, felnőtt keresztények magukra hagytuk fiataljainkat a párválasztás, családalapítás minden nehézségével".

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • bvalek #7
    *tudod
  • bvalek #6
    Azt remélem tudom, hogy ezzel az érvektöl és hivatkozásoktól mentes fantáziálással most nem mondtál semmit.
  • bobijub #5
    a katolikus egyház költségvetése nem azonos a Vatikán (pápai állam) költségvetésével. az egyes országokon belül megvan a helyi költségvetés is.

    asszem igazán érdekesek a számok akkor lennének, ha egy rendes cégbirodalom konszolidálási módszereihez hasonlóan a Vatikán költségvetésébe is "belekonszolidálnák" az összes olyan országból ahol van ilyen, az ottani pápaválasztó (==pápai hatalomnak magukat engedelmesen alávető) katolikusok teljes költségvetését is. azt is, amit a hívektől beszednek, azt is, amit a földbirtokaikból és egyéb vállalkozásaikból kitermelnek, és azt is, amit a közvetlen általános állami támogatásokból, a közvetett állami támogatásokból és a célzott közvetlen állami támogatásokból használnak fel. így számolva mutatkozna meg igazán, hogy a pápai állam (Vatikán) költségvetésénél mennyivel nagyobb "gazdasági birodalom" felett van hatalma a katolikus egyháznak. a nagyságrend lenne igazán érdekes, függetlenül attól, hogy a multikhoz hasonló módszerek bevetésével hogyan manipulálnák az éppen tárgyalt témához fűződő érdekeik szerint "nyereségesre" vagy "veszteségesre" az így "összekonszolidációzott" költségvetést.
  • bvalek #4
    A parKatt.hu honlapot nem a katolikus egyház müködteti.

    Szekuláris oktatási intézményekben tízszer nagyobb az esélye hogy szexuálisan bántalmazzák a gyereket mint katolikusban.

    A római katolikus vallásnak része, hogy Jézus a földön látható egyházat alapított, szóval akkor most döntsd el hogy van-e ezzel bajod vagy sem.

    Fényüzö egyházi vezetök? Körülnéztél te mostanában a világban? Ez a Vatikán éves költségvetése (deficites mellesleg). Az OTP Bank éves nettó nyeresége több mint a Vatikán teljes költségvetése.

    Amerikában még a kisméretü felekezetek egyes tételei is nagyobbak ennél. Tehát a többi "egyházacska" mérhetetlenül nagyobb teher a társadalom nyakán, míg a katolikusokat azért sem fizetik meg rendesen, amit az állam helyett elvégeznek (kórházakban, iskolákban).

    A bazilikákban a belépödíjat a túristáktól szedik, misére járni ingyenes (ami végül is a templom eredeti funkciója).

    Az hogy a regisztrálók képmutatók vagy tényleg betartják az egyházi tanítást, az az ö magánügyük. Nem rád tartozik hogy más mit csinál a pisilöjével.
  • Zombee #3
    Erről szól a katolikus egyház. Pénzt bezsebelni a pedofil papok fenntartására. Semmi bajom magával a római katolikus vallással, se a Bibliával, ha ésszel él az ember. Indokolatlannak tartom viszont a fényűző egyházi vezetőket az egyházukkal, és a belépődíjas esztergomi bazilikát.
    De értelmetlen az összes egyház is, csak azok kevesebbe kerülnek.
    Kíváncsi lennék amúgy, az itt párra lelők hány százaléka engedelmeskedik az egyháznak, és valóban nem használ fogamzásgátlót vagy óvszert, és nem él nemi életet házasság előtt.
  • bvalek #2
    Nem, fél évre a profil létrehozása ingyenes, csak utána kell fizetni hogy meg lehesseb hosszabbítani.

    Mondjuk a logikát nem értem, mert fél év után a szemfüles ember max újra regisztrál, ha addig nem találta meg a párját. de talán ez a cél, a buta és csúnya emberek fizessenek
  • Déta #1
    Khm... ez is fizetős.